Antioxidanter

Antioxidanter indgår i enzymsystemerne i vores krop, som hele tiden er i funktion. Derfor kan antioxidanter forebygge, at sunde organer og molekyler i vores krop bliver udsat for oxidering.

Antioxidanter modarbejder virkningen af de så kaldte “De frie radikaler”. Frie radikaler er kemisk ustabile molekyler, der er yderst aktive, og derfor gerne vil koble sig på et andet stof og oxidere dette (og beskadige det). Frie radikaler dannes i for eksempel cigaretrøg, smog, ozon, radioaktiv bestråling og forurenet luft. Desuden påvirkes de frie radikaler også af stress og kolesterol holdig kost. De frie radikaler kan forårsage celleforandringer i vores krop. Særligt sårbare er cellerne er vores DNA og andre proteiner og lipider. Her er det, at antioxidanterne kan stoppe de frie radikalers hærgen ved at optræde som stedfortrædere for andre livsvigtige molekyler, og på den måde stabilisere de frie radikaler, og føre dem ud af kroppen igen. Læs mere om antioxidanter her..

Fødevare med et højt indhold af antioxidant er blandt andet: 1. Acai bær, 2. Blåbær, men også artiskokker og bønner har et højt indhold af antioxidant.