Testamente eller ruin?

Samlevende arver 0,- efter hinanden

Det er mig en gåde, at danskerne går og forsikre deres Iphones mod at blive tabt på gulvet. 

Vi forsikrer os mod, at vores tasker bliver stjålet i luftenhavnen.

Meeen, vi forsikrer os ikke mod at livet en dag er slut. Det er kun ca. 13 % af os danskere, der har forsikret os gennem oprettelse af et testamente.

Betaler du også til forsikringer?
I mit daglige virke taler jeg med et hav af danskere, der siger, at deres forsikringer er noget af det vigtigste at have styr på. Det er absolut noget, som de prioritere og bruger ofte 5-10.000 kr. på det.

De selv samme danskere siger, at de ikke har et testamente, fordi det er for dyrt og besværligt.

Det eneste jeg ved er sikkert, det er at vi på et tidspunkt skal herfra. Med eller uden et testamenet. Jeg ved også, at går vi herfra uden et testamente, så er det noget rigtig skidt for vores nærmeste.

Skal flytte fra hus og hjem
I Danmark er det således, at samlevende intet arver efter hinanden. Det vil sige, at hvis du går bort, så får den samlever absolut ingenting efter dig.

Det betyder også, at hvis du ejer huset, så vil det være andre i din familie, der skal overtage huset. Din samlever bliver tvunget til at flytte fra hus og hjem!

Få styr på testamentet, så er du sikret
Alle danskere bør, i min optik, prioritere testamenter mindst lige så højt som forsikringer. Normalt koster det en formue at oprette et testamente, men der findes efterhånden services, hvor du selv kan gøre det online. Der er f.eks. en udmærket service her.

Alternativt, kan du gå ind på Borger.dk, de har skrevet lidt om, hvad du skal være opmærksom på, når du opretter vigtige dokumenter som testamente, fremtidsfuldmagt, ægtepagt osv.

Få det gjort
Mit budskab er i bund og grund. Få det nu gjort, det lønner sig i længden.