Brugerinddragelse sikrer bedre resultater

Vi kender det nok alle sammen. Der bliver vedtaget et eller andet i folketinget eller i kommunen, som man ikke er tilfreds med, og man ville ønske, at man havde mulighed for at sige sin mening omkring emnet, inden det bare blev vedtaget.

Det kan også være, at man er engageret i en eller anden idrætsklub eller anden form for fritidsaktivitet, hvor man måske er medlem på en eller anden måde, men man bare ikke har den indflydelse på de store afgørelser, som man ønskede at man havde.

Der er alt for mange afgørelser og projekter, som bliver trumfet igennem, som egentlig ville have rigtig godt af at komme ud til brugerne for at høre, hvad de synes om det, om det overhovedet er en god idé.

Når man skal til at lave noget, som påvirker rigtig mange menneskers liv eller påvirker en oplevelse, som rigtig mange mennesker kommer ud for, så er det eneste rigtige at inddrage brugerne, for det giver de bedste resultater.

Hvis man først får opført eller lavet noget, som brugeren slet ikke har bedt om, og som brugeren ikke rigtig kan se meningen med, så kan det jo ende med at være spild af tid, kræfter og ikke mindst penge.

Der er for eksempel rigtig mange projekter, som det offentlige har sat i værk, som i virkeligheden ikke rigtig bliver til noget, som borgerne virkelig får gavn af, og som de kan bruge og have glæde af. Dette gælder specielt, når for eksempel en kommune tænker og har planer omkring et eller andet grønt område, som der måske allerede i forvejen er rigtig mange, der benytter sig af og er glade for, så kan man tit risikere, at dette område bliver lidt ødelagt af, at man ville bulldoze et eller andet projekt igennem, som man troede ville gavne borgerne rigtig meget, men som i virkeligheden bare gjorde, at de kom til at bruge området mindre, end de gjorde, inden projektet blev gennemført.

Når det gælder projekter, som har indflydelse på for eksempel et bybillede eller et grønt område, så er det virkelig vigtigt, at man benytter sig af brugerinddragelse, for så kan man sikre sig, at man får de bedste resultater i og med, at det er noget, som borgerne kommer til at bruge og benytte sig meget af, og det er ligesom det, der er meningen.

Brugerinddragelse gør også, at borgerne føler, at de har noget at skulle sagt i forhold til de sager, som vedrører for eksempel deres by, og de kommer til at føle noget mere for deres egen by, hvor de ligesom bliver integreret i byens udvikling, og dermed skaber dette en bedre fællesskabsfølelse og at man er en del af noget større.

Lær meget mere om brugerinddragelse her

Dette skaber den bedste trivsel, som man overhovedet kan opnå, og dette er jo i alles interesse, for så ønsker mennesker at bo i byen og yde noget for den, uden at det skal føles som en sur pligt.