Er din by i udvikling, og har I brug for byplanlægning?

Dette kan man gøre ved at sørge for at udarbejde en plan for, hvordan ens by skal udvikle sig.

Det er i disse år populært at flytte ind til byerne fra oplandet, og det betyder, at byerne vokser hurtigt i disse år, derfor er det nødvendigt, at man sørger for at lave en opdateret plan for byudvikling.

Byplanlægning er vigtigt

I disse år, hvor mange mennesker flytter ind til byerne, er det vigtigt, at man er på forkant med udviklingen og sørger for at byerne er indrettet til alle de nye beboer.

Hvis man er en by i vækst, kan man udarbejde en byplan i sammenarbejde med en byplanarkitekt, byplankonsulent, landskabsarkitekt eller en byplanlægger.

De kan hjælpe med at udvikle jeres by og sørger for at udarbejde en sammenhængende plan for, hvordan den skal udvikle sig. Det er vigtigt, at man sørger for, at der bliver et godt miks af boliger, der passer til alle, og man skal sørge for de bliver bygget i prisklasser, hvor alle kan være med.

Det betyder, at der skal være boliger til de unge og de gamle og til de mindre bemidlede og til dem, der ikke mangler noget.

Med den begrænsede plads der til rådighed i de større danske byer nu om dage, er det blevet meget populært at bygge i højden. Man skal dog være opmærksom på, at man ikke bygger så højt at de eksisterende bygninger kommer til at lide af store skyggegener.

Det er et udbredt problem i de byer, hvor man ikke har sørget for at lave en plan for, hvor der må opføres højhuse. Det giver frit spil for boligmatadorer, der med luftgie planer kan få lov til at opføre højhuse, hvor de ikke burde være.

God planlægning af din bys vækst

Det bedste man kan gøre for at sørge for byudviklingen i jeres by er at være ude i god tid. På den måde kan I sikre jer, at I har en plan på plads, til når det bliver nødvendigt at opføre nye boliger, eller hvis man ønsker at udvikle et nyt område.

Det kan være, hvis det er en havneby, og man ønsker at udvikle havnen til ny bebyggelse. Med en havn er det muligt at udvikle et helt nyt område fra bunden af.

Det kræver masser af planlægning, og at man er ude i rigtig god tid. Når man skal planlægge en bydel fra bunden af, skal man være opmærksom på, hvilken slags beboer man ønsker at tiltrække om det skal være de ældre lidt mere velhavende beboere, eller om det skal være et miks af forskellige byggerier, hvor der er lejeboliger, ejeboliger og andelsboliger. Det er bedste må være, at man sørger for at bygge varieret.