Køb billig kattemad i god kvalitet

For flere og flere undersøgelser viser at det billige kattefoder i mange tilfælde udgør et fint alternativ til den dyre kattemad.

Der dog flere ting du skal have med i tankerne såfremt du ikke køber de dyre kvalitetsprodukter. Kattemad, som bliver forhandlet af dyrlæger er dyrere end det, som du kan købe i supermarkederne af flere årsager. En af dem er at de produceret på den sundeste mulige måde for din kat. Du kan dog hvis du følger denne guide finde brugbare alternativer til den dyre kattemad og dermed spare en del penge. Der kan være helt op til 100 kroners forskel per kilo på den dyre og på den billige kattemad.

Din guide til billig kattemad

Nedenfor finder du en nem guide med ting du skal være opmærksom på når du vælger kattemad. Ved at følge denne guide sikrer du at din kat får det bedste kattemad og sikrer at du sparer penge på foderbudgettet.

1. Proteiner:

Katte er kødædere fra naturens side. Dette mærkes på deres instinkt, drifter og kan tydeligt ses på deres tandsæt. Derfor skal du sikre dig at proteinerne i foderet kommer fra animalske produkter. Dette sikrer din kat de essentielle næringsstoffer, som dens krop ikke selv danner.

2. Korn:

Korn er en god energikilde for en god og sikrer en høj fordøjelse. Velafbalanceret foder indeholder derfor korn, men i mindre doser end kødet. Kornet skal være GMO fri og ikke være forarbejdet.

3. Tilberednings processen:

Fisk, oksekød og and tilberedes alle sammen forskelligt når vi som mennesker skal konsumere det. Dette sker både for at sikre den bedst mulige smag, men mindst ligeså vigtigt fordi at bakterierne i de respektive fødevarer bliver slået ihjel ved forskellige temperaturer. Derfor er det vigtigt at du tjekker at kødet i foderet bliver tilberedt forskelligt. Dette sikrer god smag, lavere bakterieindhold og at foderet bevarer den friske smag samt indholdet af mineraler og vitaminer.

4. Råvarer valget:

De råvarer, som er i kattefoderet kommer det fra anerkendte leverandører. Hvis råvarerne kommer fra en leverandør, som leverer højkvalitets produkter vil foderet oftest ligeledes være af høj kvalitet. Er deklarationen svær at tyde, skjuler oprindelsen af råvarerne og mangler ernæringsdeklarationen, så skal du være på vagt.

5. Olier og fedt:

Ligesom mennesker har katte brug for fedt og olie. Fedt er en essentiel energikilde og de sunde olier forebygger sygdomme og smører leddene. Derfor skal du holde øje med om der er tilsat Omega 6 og Omega 3 fedtsyrer. Disse kommer fra fiskene og er med til at øge immunforsvaret og giver en skinnende pels, balance i huden og mindsker desuden risikoen for inflammationssygdomme.

6. Farvevalget:

Er der anvendt farvestoffer i produktet har producenten misforstået dyrene. For hunde og katte vurderer deres mad ud fra smags- og lugtesansen og ikke synssansen. Derfor bør du holde dig fra kattefoder, som indeholder kunstige farvestoffer. Kunstige farvestoffer er mildest talt overflødige.

7. Smag:

Råvarernes smag burde være tilstrækkeligt. Derfor skal du se om der bliver anvendt kunstige smagsstoffer. Gør der det kan det betyde at råvarerne er af tvivlsom karakter. Er der anvendt smagsforstærker bør den være fedtbaseret.

8. Pris:

Du kan spare penge ved at vælge det billige alternativ. Hvis prisen dog er ubegribelig lav, eller for god til at være sand, så er der nok en god grund til det. Kvalitetsprodukter koster mere end overskudsprodukter. Friske råvarer koster mere end frosne biprodukter. Så brug din sunde fornuft.

9. Garanti:

Er der smagsgaranti, tilfredshedsgaranti og kommer produktet fra en anerkendt leverandør. Dette er den sidste måde hvorpå du kan vurdere om det billige alternativ er tilstrækkeligt for din kat. Yder leverandøren smagsgaranti eller tilfredshedsgaranti står de bag deres produkt og derfor bør du ikke være bekymret for at fodre din kat med det.

Følger du denne guide kan du nemt og hurtigt se om de billige alternativer opfylder kravene til kattefoder til din kat. Der er mange penge at spare, men dette skal ikke ske på bekostning af din kats helbred. Sparer du på foderet risikerer du at din kat bliver hyppigere syg og det kan betyde ekstra dyrlæge regninger. Så du skal ikke kun vælge ud fra prisen som Dyrenes Butik siger.

Hvis du vil spare penge på foderet skal du vælge det billigste foder alternativ, som giver din kat alle de vigtige næringsstoffer den har brug for. Bliver din kat overvægtig, drægtig eller syg kan du overveje at skifte over til et af de dyrere alternativer …