Øhop er ikke kun et græsk fænomen

Øhop er ikke kun et græsk fænomen
Af Henrik Mouridsen partner i www.boligudland.dk

Hvar er et glimrende udgangspunkt for at øhoppe.

At finde sin egen ø eller lagune, kan være mere end svært efterhånden, hvor enhver landplet synes opdaget, men i Kroatien er det stadig muligt.

Der er mange som kun forbinder øhop med Grækenland, men intet kunne være mindre
korrekt. Kroatien har Europas største skærgård med mere end 1.185 øer, hvoraf kun omkring 70 er beboede. Det giver rig mulighed at finde sin helt egen favorit ø eller drømme lagune, og der er som sagt nok at vælge imellem. Øerne er vidt forskellige. Øde og primitive, hvor du selv skal medbringe alt i form af mad, drikke, solcreme, og hvad du ellers kan komme på. Eller overbefolkede med masser af turister og al slags komfort. På øerne handler det kun om at slappe af og gøre hvad man har lyst til. Man kan slappe af med en god bog, snorkle, svømme eller gå på opdagelse på den pågældende ø, som i de fleste tilfælde vil byde på dejlig natur og smukke landskaber.
Den bedste måde at øhoppe på er selvfølgelig hvis man har sin egen båd, men det er logisk de færreste der har det. I stedet kan man fra de større kystbyer og øer tage med båd ud til forskellige øer. Om morgenen kan man altså beslutte sig for hvilken ø man ønsker at besøge, og så ellers tage en af de mange vandbusser ud til den ønskede ø. Man kan sagtens nå flere øer på en dag, eller også komme tilbage igen og igen til ens favorit ø. Hvis du besøger 3 øer pr. dag har du besøgt alle øerne efter cirka et år.
Også mange danskere med bolig i Kroatien tager på øhop, for det er en hyggelig, sjov og anderledes måde at opdage nye områder på. Især blandt de små er det et hit, de føler sig som små eventyrere, der indtager den ene ø efter den anden i bedste piratstil.
Efter en lang på en eller flere øer, kan man passende slutte dagen med en af mange gode lokale vine, samt noget af den fremragende, friske fisk som de mange restauranter på kysten tilbyder.

Fakta

– De største øer i Kroatien er Cres, Krk, Lošinj, Rab og Pag i nord, Dugi Otok i midten, og Brac, Hvar, Korcula, Mljet og Vis i syd.

– Man kan tage på øhop fra de større øer og byer på kysten.
– De fleste øer ligger indenfor 10 til 30 minutters sejlads.
– Man kan overnatte på de større af øerne, men langt de fleste er primitive og ubeboede.
– At øhoppe er på ingen måder en dyr fornøjelse, dog kan priserne stige i højsæsonen.

Læs mere om Kroatien på www.boligudland.dk – danmarks største site for køb og salg af boliger i udlandet