Fordele og ulemper ved typehuse

Normal
0

21

false
false
false

DA
ZH-CN
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Tabel – Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Typehus er et oftest brugt ord for tiden, der dækker over masseproducerede huse. Flere og flere bliver tiltrukket af fænomenet, men hvad dækker begrebet egentlig over, og hvad er fordelene ved at få bygget et typehus?

Typehuse er huse, der er masseproduceret, og bygges ens hver gang modsat kontrasten arkitekttegnede huse. Principielt betyder dette, at man ikke vil kunne finde typehuse, der er unikke, da konceptet er, at de skal være masseproduceret og ens.

 

Fordele ved typehuse

Der er mange fordele ved at få bygget et typehus.

  • Det er oftest hurtigere at få bygget et typehus. I takt med at huset er masseproduceret, betyder det at håndværkerne har gjort det før og optimeret alle processer til at gøre det hurtigst muligt.

 

  • I takt med, at alle processer er optimeret til at få gjort det hurtigst muligt, er det oftere betydeligt billigere at få bygget et typehus, da der ikke er spild tid eller resurser under konstruktionen af det nye hus.

 

  • Både håndværkere og byggeherre har gjort det hele før. De ved, hvilke produkter de skal bruge til at bygge huset. Derfor vil man oftest opleve, at både budget for huset samt tidsplan altid vil blive holdt – Modsat arkitekttegnede huse.

 

  • Nok en af de største fordele ved at få bygget typehuse modsat et unikt arkitekttegnet hus, er er at man som boligbygger kan se hele boligen inden. Mange byggefirmaer giver mulighed for, at man kan komme ind og se boligen inden man vælger at få bygget den.

 

Ulemper ved typehuse

Selvom der er mange fordelene ved at få bygget typehuse, så er der selvfølgelig også ulemper ved det.

  • Da husene er masseproduceret, og der skal holdes nogle meget specifikke deadlines for projektet, så er det ikke altid, at man kan få den store indflydelse på sit hus, som man måske gerne vil. Nogle byggefirmaer tilbyder dog, at man kan lave enkelte ændringer til huset, men som udgangspunkt skal det bygges, som det er vist på forhånd.

 

  • Husene er ikke bygget specifikt til, dér hvor I skal bo eller specifikt jeres familie. I vil derfor ikke opleve, at få et hus, der passer 100% til jeres familier eller den grund, som I har købt. Dette er noget man skal være opmærksom på inden man køber hus.

Læs mere her: https://www.bolius.dk/typehus-specialtegnet-hus-eller-selvbyg-18384/