Få en husvurdering og sælg din bolig til den rette pris

Kunne du godt tænke dig at få den helt rigtige pris for den bolig, du ønsker at sælge, så er der flere forskellige ting, som du med fordel kan gøre dig nogle overvejelser omkring.

Først og fremmest kan det være en god idé, at du får gjort dig nogle tanker om mulighederne for at gøre din bolig salgsklar, udtaler Geisler og Rønne.

Har du eksempelvis et hus, hvor køkken eller bad for alvor trænger til en kærlig hånd, vil det i visse tilfælde kunne være meget fornuftigt af dig som sælger at få foretaget en renovering, inden et salg finder sted, eftersom dette vil kunne være medvirkende til at højne salgsprisen for boligen. Dog er der generelt set flere forskellige ting, der kan spille en stor og meget afgørende betydning for en salgsvurdering, og disse ting skal du være opmærksom på, så du kan få mest muligt ud af dit boligsalg.

Disse ting kan påvirke en salgsvurdering

Når der skal laves en vurdering af hus, så er der altid en række væsentlige faktorer, der kan spille en meget betydelig rolle for, hvor meget eller lidt en bolig vil blive vurderet til. Ved en vurdering af bolig der blandt andet tit og ofte blive lagt meget stor vægt på, hvor stor eller lille en ejendom, der måtte være tale om, og der vil herudover også tit blive lagt meget stor vægt på, hvor boligen geografisk set ligger.

Beliggenhed er nemlig en af de helt afgørende faktorer for, hvor meget du som boligejer kan få din bolig.

Foruden beliggenhed samt boligens størrelse er det selvfølgelig også mere end vigtigt, om din bolig er i god stand eller ej. Det er som oftest meget forskelligt, hvor god stand en bolig er i, men det er dog helt afgjort en af de ting, der vil kunne spille en meget betydningsfuld rolle i forbindelse med, at der skal laves en vurdering af boligen.

Såfremt du er interesseret i at få den bedst mulige pris for din bolig, vil det derfor i visse tilfælde godt kunne betale sig at få foretaget en række renoveringer, som ikke er for omkostningstunge.

Eksempelvis er der mange boligejere, der vælger at få udskiftet vinduer eller få foretaget en tagrenovering inden, at en bolig skal sælges.

Har man eksempelvis vinduer af ældre dato i sin bolig, som ikke er energivenlige, vil det nemlig i mange tilfælde godt kunne betyde, at man kan få betydeligt mindre for sin bolig, og det skal man derfor sørge for at gøre sig nogle tanker omkring.

Dog er det selvfølgelig også vigtigt, at du ikke pådrager dig for mange unødige omkostninger i forbindelse med salget. Alt dette kan du med stor fordel drøfte med en ejendomsmægler, der vil kunne hjælpe dig til at sikre, at du får mest muligt ud af dit salg – og som kan rådgive dig i forbindelse med, at en vurdering af ejendom skal foretages.

Få lavet en husvurdering af flere forskellige mæglere

Det er altid en rigtig god idé, at du sørger for at tage dig en snak med flere forskellige ejendomsmæglere, når der skal laves en husvurdering, så du kan få en vurdering fra flere forskellige mæglere, der uafhængigt af hinanden kan komme med den pris, som de mener, at din bolig skal sælges for.

Du vil derved have mulighed for at finde dig lige præcis den mægler, som du mener vil være den rette til at tage hånd om salgsarbejdet for dig.