Selvsalg af bolig

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Tabel – Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Står du og skal sælge din bolig og føler, at du godt kan klare alt det formelle selv? I så fald kan du vælge at lave et selvsalg af din bolig.

Hvad er selvsalg?

Selvsalg er som navnet antyder en bolighandel, hvor du som sælger selv står for handlen. Dette indebærer, at du selv enten finder en køber eller sørger for at lave forskellige salgsannoncer, hvis dette ønskes. Du skal desuden selv stå for alt det, som din ejendomsmægler ville have stået for under et normalt salg af en bolig. Herunder hører sig for eksempel fremvisning af boligen, hvis du har interesserede købere.

Spar penge ved selvsalg

Ved at foretage et selvsalg kan du spare mange penge. Hvis du ikke føler, at du har behov for en ejendomsmægler, kan du altså foretage et selvsalg af din bolig og spare mange penge på salæret til ejendomsmægleren.

Ofte kan det dog være en god idé at rådgive dig fra en boligadvokat eller en ejendomsmægler i forbindelse med selvsalg. Ved at gøre dette undgår du, at der opstår problemer i forbindelse med salget, da dine papirer er i orden.

Du kan hyre en advokat eller en mægler til at hjælpe dig med selvsalg til gode priser, så du både spare en masse i forhold til et normalt salg, men samtidig sikrer dig, at alt er i orden med papirarbejdet og alle de lovpligtige krav.

Få professionel hjælp til selvsalg

I stedet for at have en boligadvokat eller en ejendomsmægler til at hjælpe dig med alt i forbindelse med salg af din bolig, kan du altså vælge at lave et såkaldt selvsalg. For en lav pris sammenlignet med den normale pris for en advokat eller det normale salær til ejendomsmægleren kan du dog stadig vælge at få professionel hjælp og rådgivning i forbindelse med selvsalget.

Ved at søge rund online kan du finde forskellige gode tilbud på hjælp til selvsalg, hvor du kan få hjælp med alt lige fra annoncer til skødeskrivning. Der findes også pakkeløsninger fra forskellige ejendomsmæglere, der kan hjælpe dig specifikt i forbindelse med et selvsalg. I disse pakker kan du ofte spare helt op til 75 % i forhold til det normale salær og stadigvæk for hjælp med formelle ting som skødeskrivning, finansiering, forsikringer og forskellige beregninger, der kan hjælpe dig med salget.

Der findes også et hav af dygtige boligadvokater, der gerne hjælper dig med råd og vejledning. Når du selv vil stå for salget, kan du ofte få deres hjælp væsentligt billigere, end når du bruge deres hjælp til en total løsning.

Det vil altid være en  god idé, at du sætter dig godt ind i en ejendomshandel fra A-Z, før du kaster dig ud i et selvsalg.
Læs den lille guide til ejendomshandel her