Gulvafslibning Hvidovre og omegn

Afslibning af trappetrin og dørtrin

Når et trappetrin eller dørtrin skal afslibes så anvendes den samme gulvsliber som ved afslibning af kanter, bordplader og lignende. Navnet på maskinen er en kantsliber og klarer de fleste slibeopgaver som den store båndsliber  ikke kan klare. Vedgulvafslibning anvendes en række forskellige maskiner:

?

  • Rondelsliber
  • Båndsliber
  • Hjørnesliber
  • Støvsuger
  • Kantsliber

?

Hver enkelt maskine har sine helt egne funktioner i  gulvafslibnings processen. Der er mange muligheder for en perfekt afslibning, når det er en rigtig gulvmand der udføres gulvarbejdet fremfor gør-det-selv gulvarbejde.

Oliering bord og bordplade

Olie og oliebehandling er en rigtig god gulvbehandling, hvor træet først og fremmest skal afslibes og gøres klar til olieringen. Alle træmøbler og trægulve kan fra tid til behøve  til en opfriskning med olie, og her kommer en gulvafslibning ind. Gulvslibere er nødvendigvis meget tunge og kan derfor kun anvendes på vandrette flader, herunder køkkenborde, bordplader, vindueskarme og andet. Lodret afslibning er helt umuligt idet vi ikke kan styre den tunge maskine på lodrette flader. Alternativet er naturligvis gulvlak og lakering som  får træet til at fremstå smukt med en slidstærk overflade. En blank overflade kan dog, med tiden, få små ridser og hakker, hvilket er en stor ulempe. Især Oliering af egetræ er helt fantastisk. Det unikke og smukke i egetræets strukturer kommer virkelig til sin rette med en oliebehandling. gulvolie giver træet dybde og ynde, hvor især åretegninger kommer til sin rette.

Afslibning og hvid olie

Der anvendes forskellige typer olie til trægulve. Enten en natur olie eller en hvid olie. Hvidpigmenten giver træet et eftertragtet hvid patina og look som mange godt kan lide. Den hvidpigmenteret olie er ‘in’ i øjeblikket og kan virkelig friske et rum op. Den visuelle effekt at det hvide og lyse er smukt, og må opleves i ‘live’. Forvandlingen med hvidpigment er helt forbløffende uanset om der anvendes hvid voks, hvid lud eller hvid lak. Skulle du ønske en mørkere effekt, så kan trægulvet indfarves med en farvet bejdse. Her påføres trægulvet en farve efter ønske, hvilket ofte er for at imitere en eksotisk træsort. Men vigtigst af alt er, at gulvet først skal have en gulvafslibning. Det vil sige en afslibning med sandpapir.

Gulvafslibning gør det selv

En sæbebehandling  kan virkelig gøre en forskel på et trægulv. En gulvafslibning hvor den gamle overflade fjernes bliver understøttet af sæbe. Det er måden hvorpå man får det smukkeste og mest naturlige trægulv. Især når vi har med rigtige trægulve at gøre, det være sig 14 mm parketgulv eller gulvbrædder 30 mm.

Maling af ludbehandlede gulve

Gulvbehandling priser kan være en afgørende faktor for hvilken efterbehandling der vælges. Men idag er prisforskellen begrænset på de forskellige typer af gulvbehandling.  En mulighed som kun de færreste er bekendt med er maling af luebehandlede gulve. Man skulle tro at det ikke er muligt, men sandheden er at det kan klares med en gulvafslibning og efterfølgende maling. Her kan du selv vælge farve og toning ligesom ved maling af vægge og lofter.  Der findes en række forskellige typer gulvmaling hvor vi anbefaler epoxy eller alkydmaling som de bedste og mest slidstærke.

Gulvafslibning og gulvmaling indendørs

Det kan naturligvis lade sig gøre at male et trægulv indvendigt. Gulvmaling afgasser en del, men det er en nødvendighed for at opnå en holdbar løsning. Overflader på fyr og fyrretræ, birk og gran kan med fordel males, idet det er bløde træsorter som kan være sårbare for trykmærker. Malingen hærder træet og giver en særdeles slidstærk overflade som ingen andre typer af overfladebehandling. Alternativet kunne være en lak løsning som er en rigtig god løsning og alternativ. Fordelen ved lak fremfor maling er udseendet, at man har fornemmelsen  af at det er et trægulv og ikke blot en ensformet  flade.

Gulvplanker i fyrretræ 28mm

Massive fyrretræsplanker 28 mm kan anvendes de fleste steder hvor det underliggende betongulv tillader det. Vi har netop udført en gulvopgave med gulvafslibning-hvidovre.dk i Skagen. Hvor der skulle der udføres gulvlægning af  88 kvm fyrretræsgulve fra Hørning. Vi forhørte os flere steder, blandt andet hos Dinesen og Junckers, men valget faldt altså på Kvalitetsgulve fra Trip Trap.  Et rigtig godt  valg af gulv som  kun kan anbefales andre. Der kan også købes kvalitetsgulve hos  Bauhaus, Silvan  eller X …