Hvor finder jeg vandskuring pris?

Flere og flere vælger at vandskure deres hus. Men hvordan fungerer det og hvad er prisen egentlig på det? Det kan man læse mere om her.


Inden processen med vandskuringen går i gang, så kan det være en god ide at overveje om man har lyst til at gøre det selv eller om man vil kontakte en murermester, der kan gøre det for en. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele. På den ene side er det rart at få en murermester til at ordne alt arbejdet for en, så man blot skal læne sig tilbage og betale, og så er man også sikker på, at arbejdet bliver gjort ordentligt. På den anden side er det langt billigere at ordne det selv og har man bare hænderne skruet lidt ordentlig på, så er det muligt at klare opgaven selv.


Processen omkring vandskuring

Det første man gør inden man begynder at vandskure et hus er at afdække grundigt. Det kan man f.eks. gøre med en kraftig plastikdug, der vil sikre, at dine karme, vinduer og døre ikke ikke tager skade af mørtlen. Jo bedre man afdækker, jo færre spor sætter man, når man først går i gang med arbejdet. Det gælder både de professionelle og hvis man gør det selv.

Det næste skridt er at sørge for at fugerne i muren er ru, og at der er fuget helt ud til murstenenes forkant, og så skal eventuelle sætningsrevner være udbedret. Det giver nemlig det absolut bedste resultat.


Når murværket er gjort klar, så skal murstenene gøres fugtige gennem forvanding. Det sikrer, at mørtlen hæfter bedre. Mørtellaget skal påføres i et så tyndt lag som overhovedet muligt, hvilket vil sige under 1 mm. Alt det overskydende skal fjernes med et stålbræt eller murske. Når det er gjort, så skal overfladen skures med en våd mursten, og det er derfor, at det hedder vandskuring. På den måde bliver overfladen bearbejdet og eventuelle fremspring bliver stødt af med skurestenen. Overfladen er herefter jævn og tidligere ujævnheder er fyldt op med mørtel. Er der eventuelle løstsiddende sandkorn kan de fjernes med en kost, når det er overfladen er tør.


Og når man så er færdig, så skal der naturligvis ryddes op. Og vandskuring sviner rigtig meget, så der kan være meget arbejde i dette også. Vælger man at hyre en professionel til det, så passer de naturligvis ikke lige så godt på tingene, som man selv ville gøre. Det kan derfor betyde, at enkelte bede er mast flade og at der ligger rester af mørtel rundt omkring.


Prisen varierer meget

Det kan være meget svært at give en fast pris på, hvad en vandskuring koster. Prisniveauet er nemlig meget forskelligt rundt om i landet. Det er også derfor, at det godt kan betale sig at indhente nogle tilbud fra murermestre, der tilbyder vandskuring. Så kan man enten få en ide om, hvad det koster, når man undersøger videre på markedet eller man kan se om det kan betale sig at lave arbejdet selv eller ej.

Rigtig god arbejdslyst med at få vandskuret dit hus eller få indhentet tilbud.