Sådan virker et kondenserende gasfyr

?

Normal 0 21 false false false DA JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Tabel – Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Cambria”,serif; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Naturgas et godt bud i valget af brændstof. Først og fremmest har det en meget høj brændværdi og der findes masser af naturgas og også langt ud i fremtiden – det er derfor ikke noget, vi skal bekymre os om på samme måde som med de andre traditionelle energikilder. Hvis man kombinerer naturgas i med den nyeste teknologi, så kan man vide sig sikker på, at man får næsten 109% energi ud af den udnyttede energikilde. Denne proces sker med et minimum af tab, hvor alt bliver udnyttet til det ypperste.

Den energi der bliver anvendt ved forbrænding, skaber også noget vanddamp, det vil med andre ord sige, at der bliver både skabt energi fra selve naturgassen men vanddampen, der bliver skabt, bliver anvendt og netop derfor kan procenten komme op over de hundrede. Når forbrændingen går i gang i gasfyret, så vil brinten i gassen blive forbundet med luftens ilt, hvorefter dette vil skabe vanddamp, som efterfølgende kan anvendes til anden varme. Ved normale gasfyrer ville denne vanddamp fuldstændig blive forspildt, da det blot ville ryge ud af skorstenen og forsvinde.

Men i denne proces bliver vanddampen ledt ind i kondensation, hvorefter denne vanddamp kan anvendes til mange forskellige varme-relaterede gøremål i ens hjem – det kan være opvarmning i radiatorer eller til opvarmning af det vand, der kommer ud af hanen. Hvis man tænker, at denne løsning kunne være meget brugbar til ens hjem, skal man dog være opmærksom på, at det kræver man har en skorsten og at denne skorsten kan tåle fugt samt røggastilbehør. Hvis man har dette i orden, kan denne løsning være yderst effektiv, samt med lave omkostninger – og til sidst men ikke mindst, er denne også meget god for miljøet, da der er 100% udnyttelse af den pågældende energi.

Få et godt tilbud på et nyt gasfyr hos Energisalg.dk

Det er meget effektivt og miljøvenligt

Overodnet må det siges at denne løsning er meget effektiv. Selve udnyttelsesværdien ligger på 109% sammenlignet med de traditionelle løsninger, der kun maksimum kan nå op på 93%, og som dermed ikke når noget, der ligner denne løsning. Ved denne proces bliver der udvundet endnu mere varme end kun i selve processen selv – i og med der også anvendes vanddampen, så bliver selve udnyttelsesprocenten på over hundrede og det er derfor, det kan lade sig gøre. En løsning som denne kan også være god selv til gamle bygninger, dog skal man blot holde sig for øje, at temperaturen for anlægsvandet kan komme ned under 57 grader, men dette kan dog sagtens lade sig gøre med noget isolering, samt sænkning af temperaturen på brændstoffet, så det er ikke nogen bekostelig affære.

Det kan være en økonomisk god ide at udskifte sit gamle fyr til denne løsning, da der er mange penge at spare som husejere. Det er en udgift i starten ved installation af fyret, men disse penge har hurtigt tjent sig selv ind igen, da effekten er meget stor og udnyttelseseffekten er så høj. Denne teknologi kan hurtigt nedbringe de røde tal, som vi alle samme væmmes over på varmeregningen. Ydermere er der en vigtig ting ved denne løsning, at den er yderst miljøvenlig, hvilket er en vigtig faktor i disse tider. Udnyttelsesprocenten når op over 100 hvilket i sig selv er ret imponerende.

Man kan altså som privatperson nedbringe sit CO2-forbrug med adskillige procenter, hvis man skifter og dermed have en lidt bedre samvittighed, hvad angår klimaet. På sigt og i fremtiden kan man også vide sig sikker på, at naturgas er en energikilde, som ikke lige slipper op. Dertil kommer at denne kilde er yderst anvendelig, da den indeholder meget energi og mere til. Denne metode er helt ny og innovativ og teknologien vil for mange være en god måde at spare lidt penge på. Klimaet ændrer sig konstant og udvikler sig i en negativ retning; derfor hvis man ikke beg …