Høje priser på kørekort

Det er dyrt at lære om trafikregler og koblingspunkt men der er samtidig for mange slet ingen tvivl om, at det skal gennemføres – koste hvad det koste vil. Priserne stiger angiveligt hver år, og endda mere end hvad inflationen er skyld i.

Store forskelle på priser

Priserne på kørekortet er samtidig varierende. Der ses især store prisforskelle, hvis man sammenligner land og by; provins og storby.

I byer er der typisk flere udbydere til kørekortet, altså flere køreskoler. Af den årsag skabes en intern konkurrence køreskolerne imellem, som gør, at priserne bliver lavere. De kæmper om kunderne ved at tilbyde de mest fordelagtige aftaler til de bedste priser. I byområder vil der altså typisk være flere køreskoler at vælge imellem, men også flere løsninger og tilbud at vælge imellem og i sidste ende sandsynligvis lavere priser på kørekortet.

I provins- eller landområder er der modsat typisk færre køreskoler at vælge imellem. Det kan være, at der kun findes én køreskole indenfor en overskuelig afstand. Når der kun er en udbyder opstår konkurrencen ikke, og køreskolen kan i princippet selv bestemme prisen. På den måde kan man ende med at betale en højere pris, hvis man bor i et område med lav konkurrence.

Nogle overvejer måske da at gå på kompromis med afstanden og tage kørekortet i den nærmeste større by, hvor priserne kan være lavere. Det er dog værd at tage i betragtning, at trafikken er væsentlig anderledes i byer end i mere åbne områder. Trafikken kan være tættere og vejnettet mere kompliceret end man er vant til at færdes i. Det kan på den måde have det udfald, at de penge man sparer ved at tage kørekortet i byen, ender med at blive brugt på ekstra køretimer eller en ekstra køreprøve.

Skab dig selv et overblik

Da det er et komplekst marked, kan det altså være svært at overskue kørekortpriserne. De kan som sagt være meget forskellige afhængigt af forskellige forhold og disse forhold kan samtidig påvirke hvorvidt man ender med at få kørekortet eller ej.

På flere hjemmesider kan man til gengæld sammenligne priser på lands, regions eller kommunebasis. På den måde kan man skabe sig selv et overblik over de forskellige prisniveauer. På det grundlaf kan man så vurdere hvilke andre forhold man ønsker at tage hensyn til; eksempelvis afstand eller typen af trafik. Endelig kan man forhøre sig hos familie, venner eller bekendte om gode eller mindre gode oplevelser med køreskoler.

Det er omkostningsfuldt at tage et kørekort, men ser du dig lidt omkring, er der altså muligvis penge at spare.