Tænd op i din brændeovn korrekt

Folk benytter den specielt om vinteren til at tænde op så huset bliver varmt, og kulden forsvinder. Der er sikkert mange forskellige måder at tænde pejsen op på hos Pejsen.com. De fleste mennesker har sikkert deres egne specielle måde. Der er dog kun en rigtig måde. Den kommer her.

Glem hvad du plejer at gøre

De fleste tænder sikkert forkert op, når de tænder deres brændeovn. Man lægger noget som let antændes i bunden af brændeovnen. Det kan være nogle aviser eller andet slags papir. Herefter ligger man nogle tynde stykker træ ovenpå, og ovenpå dem lægges er endnu tykkere stykker træ. Til sidst så ligger du garanteret lige nogle optændingsblokke ind, og så er det hele bare i gang. Dette er en måde som virker, men det er langt fra den bedste. Hvis man tænder op på denne måde, hvor ilden tændes fra bunden og nedefter, så udleder det sindssygt mange skadelige partikler. Man har nemlig efterfølgende fundet ud af, at hvis man tænder op oppefra og ned, så udleder det kun halvt så mange skadelige artikler.

Hvordan skal jeg så tænde op?

Spørgsmålet er så nu, hvordan man så tænder bedst op. Man skal altså tænde op på en måde, så man hurtigt får fut med ilden, får udnyttet hele træstykket, samtidig med at man ikke forurener særlig meget. Svaret til disse spørgsmål er ganske simple. Det man skal starte med at gøre er, at man skal flække de stykker brænde som man regner med at bruge. Man skal altså ikke bruge store tykke stykker træ, men i stedet en masse små stykker træ. Og når man tænker over det, giver det jo egentlig rigtig god mening. Èt stort stykke træ bruger meget længere tid på at blive varmet op, end en masse små stykker. Derfor brænder små stykker naturligvis også bedst. Grunden til, at det også er vigtigt for sundheden, at træstykkerne bliver varmet op er, at så når alle de skadelige stoffer også at blive brændt. Det gør de ikke nødvendigvis, hvis det er et stort stykke træ, som er længe om at blive varmet op. En anden skidt ting ved at det store stykke træ ikke bliver så hurtigt varmet op er, at røgen bliver meget tykkere og derved også har sværere at passere igennem skorstenen.

Det man i stedet skal gøre er at starte brændeovnens ild oppefra. Man skal starte med at lægge en god stabil bund af nogle små stykker træ. Herefter ligger du nogle spritbriketter oven på. Man kan også bruge avispapir til dette trin. Øverst kommer så nogle flere stykker små brænde. Man tænder nu sit lille bål, og så har man altså på den måde fået lavet sig det perfekte optændingsbål udtaler pejsen.com. Man udleder mindre af de farlige stoffer, og brændeovnen holdes i gang i længere tid end ellers. Man vinder kun på det her.