Praktisk indretning af stuen

Stuen er rummet, hvor familien samles for at hygge, se tv, spise, og det er rummet, hvor du slapper af. Men stuen er samtidig også det sted i boligen, hvor du inviterer gæster til fest. Med stuens mange forskellige funktioner er der ekstra stort behov for at indrette rummet, så det passer til alle de ting, du gerne vil bruge stuen til

Hvad skal stuen bruges til?

Det kan være en rigtig god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad stuen skal bruges til, før du indretter rummet. På den måde kan du bedre indrette rummet, så du også har lyst til at bruge rummet og kan udnytte rummets fulde potentiale med de rigtige møbler

Hvis du er studerende, eller ofte arbejder hjemmefra, er det en fordel at indrette stuen med plads til hjemmekontoret, med mindre du har et ekstra rum til overs, som du kan bruge til kontor. Nogle studerende har endda ikke plads til at indrette stuen med plads til både stue, spisestue og kontor, da rummet også skal kunne fungere som soverum. Hvis ét rum skal rumme alle funktioner, bør du overveje, hvilke typer af møbler du skal vælge til rummet, da fx sengen måske både skal fungere som seng og sofa, mens spisebordet eventuelt også skal bruges som skrivebord etc.

Indret stuen med farver

Mange vælger at indrette deres hjem i neutrale farver i frygt for, at farver vil gøre boligen for vild, eller måske fordi man er bange for, at de valgte farver hurtigt bliver kedelige, og det dermed bliver for dyrt at skulle udskifte boligens farvede møbler og male andre farver på vægge.

Hvis man gerne vil indrette sit hjem med farver, kan man vælge at sammensætte forskellige farverige detaljer i form af boliginteriør, puder, tæpper og lamper. Ved at vælge de mere nedtonede og neutrale farver, som fx kan være de støvede farvetoner, er der en større sandsynlighed for, at du ikke bliver træt af farverne på samme måde, som hvis du vælger mere hidsige farver.

Det rigtige møbelvalg og den rigtige placering

Møblerne har en kæmpemæssig betydning for det færdige resultat og helhedsudtrykket. Det betyder således meget, at du vælger de rigtige møbler til din stue. Det rigtige valg betyder møbler, du finder behagelige og passende til rummet. For store møbler til et mindre rum kommer let til at se for bombastiske ud, imens for få møbler i et stort rum let får rummet til at føles tomt.

Hernæst er det vigtigt, at møblerne placeres rigtigt, så du får det meste ud af rummet. Fx har lysindfaldet en stor betydning, og det kan være fornuftigt at placere tv’et, så lyset ikke står direkte ind på skærmen.

Man kan finde masser af flotte og komfortable møbler hos JYSK, hvor også priserne er lave. Sortimentet indeholder alt fra spiseborde og -stole til sofaer, og der er møbler til enhver smag