Sådan bruger du din vinkelsliber rigtig

Den professionelle såvel som gør det selv-håndværkeren. Værktøjet kan både hjælpe dig med at slibe, polere og skære, men du bør vælge din vinkelsliber, ud fra hvad du gerne vil bruge den til.

Køb den rigtige maskine

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken vinkelsliber du vælger. Som med så mange andre stykker elværktøj, er der forskel på motoren. Hvis du skal bruge din vinkelsliber til udelukkende at skære i jern, er det rigeligt med en vinkelsliber med en mindre motor. Derimod kan det være nødvendigt at købe en vinkelsliber med en større motor, hvis du skal bruge den til slibearbejde eller polering. Påtænker du at bruge dit værktøj til skære i forskellige sten og beton, er det en god idé at anskaffe dig en vinkelsliber, der har et epoxybeskyttet anker. Epoxybeskyttelsen forlænger værktøjets levetid ved at give en optimal beskyttelse mod støv.

Andre ting, som mange professionelle håndværkere anbefaler, er, at du investerer i et stykke værktøj, hvor der er indbygget vibrationsdæmpning, da du ellers kan risikere at opleve at blive træt i hånden og armen af at bruge værktøjet. Nogle maskiner har desuden også en indbygget sikring, som sørger for, at maskinen stopper ved overbelastning. En sådan sikring beskytter din motor i vinkelsliberen imod at brænde sammen.

Alsidig maskine

Grunden til, at vinkelsliberen ofte fremhæves som det uundværlige stykke værktøj, er, at den kan bruges til et utal af arbejdsopgaver. Grunden til at din vinkelsliber kan bruges til så mange forskellige formål, skyldes de mange forskellige skiver, du kan få til værktøjet. Det kan derfor anbefales, at du anskaffer dig flere forskellige skiver til din vinkelsliber, så du kan få mest muligt ud af dit nye værktøj.

Specielt med en skæreskive, kan vinkelsliberen være en uundværlig hjælp, når der skal skæres i jern. Vinkelsliberen kan derfor være en stor hjælp, når der skal bygges og renoveres fx badeværelse, hvor det kan være nødvendigt at skulle skære i andre materialer end træ og gips.

Flere prisklasser

Vinkelslibere findes i flere forskellige mærker og således også i flere forskellige prisklasser. Det kan være en rigtig god idé at investere i en god og solid maskine med en kraftig motor, hvis du skal bruge maskinen til decideret slibearbejde, da vinkelsliberen vil komme under hård belastning. Prisen vil som oftest være lidt højere, hvis du vælger en maskine med en kraftigere motor, men det er godt givet ud, hvis du ved, at du skal bruge din maskine meget.

?

Hvis du til gengæld udelukkende skal bruge maskinen til små skæreopgaver, kan du sagtens nøjes med en vinkelsliber med en mindre motor. Du kan få mere viden omkring vinkelslibere hos Jem & Fix