Julens bedste sportsvideospil, du (måske) ikke kender

Julen står for døren, og det er tid til at skrive ønskesedler. Vi anbefaler derfor de nyeste, bedste og måske lidt anderledes sportsvideospil til dig, som du kan ønske dig til jul eller bare hygge dig med i juleferien.

Foto: Pixabay

De fleste sportsspilsentusiaster kender nok klassikerne inden for gaming. Football Manager, NBA 2K, Madden NFL 1, FIFA og Tiger Woods PGA Tour. Disse spil lever til dels af de store brands og navne, som den franske fodboldspiller Kylian Mbappé, som i 2018 blev solgt til Paris Saint-Germain for 1,6 milliarder kroner.

NBA 2K21, som udkom i september 2020, drager fordel af den eksponering, de får vinteren over, hvor den amerikanske basketballsæson afvikles. Du kan på bettingsider som fx bet365 finde betting tips om eksempelvis LA Lakers, der ligger til odds 3.75 som vinder af NBA 2020/21. Eller hvad med videospillet PGA TOUR 2K21, hvor du kan spille som nogle af de bedste golfspillere i verden, som fx Justin Thomas, Dustin Johnson og Rory McIlroy. 

Men der findes også mindre kendte videosportsspil med lige så stor underholdningsværdi. Et af dem er Rockstar Games Presents Table Tennis, som er et bordtennisspil fra producenten bag Grand Theft Auto. Bordtennis er, ligesom sin virtuelle pendant e-Sport, vokset stødt de senere år, og fra 2018 til 2019 voksede medlemstallet i bordtennis med 11,3%. Spillet går helt tilbage fra 2006 og er et simuleringsspil, som kan spilles på Xbox 360 og Wii. Du kan vælge mellem 11 forskellige karakterer, som låses op i løbet af spillet, og det kan spilles mod andre spillere – enten offline eller online. Spillet kan spilles i turneringstilstand eller som udfordringer mod individuelle modstandere. 

Surf dig igennem julen

Kelly Slaters Pro Surfer er et ekstremsportsvideospil fra Activision med den amerikanske surfer, Kelly Slater, i hovedrollen, der har vundet 11 verdensmesterskaber. Du kan desuden også vælge at optræde som én af de syv andre store – og måske for mange danskere ukendte – surferstjerner.

I spillet ankommer du til én af de over 15 forskellige lokationer, hvor du får stillet en række opgaver, du skal færdiggøre inden for tidsgrænsen. Det kan for eksempel være at hoppe over en bro eller indsamle objekter rundt omkring i spillet. Som surfer kan du lave forskellige og særlige bevægelser, som fx 10’ere, krydssteps- og nedgange, som kan bruges til at lave serier af ”combos”. Spillet fås til Game Boy Advance, GameCube, PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows.