Hundeforsikring: Sådan sikrer du bedst din hund

Vigtige overvejelser, når du skal vælge en hundeforsikring Vi elsker vores hunde, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at have dem så længe som muligt. Det er nemlig derfor der er forskellige forsikringer du kan tegne på din hund. Inden du vælger at tegne forsikringer på din hund, er det dog meget vigtigt at du ved hvad for nogle du vælger. Det vil sige, hvad for nogen der dækker over hvad. Det kan ikke nytte noget, at du tegner en forsikring på din hund, hvis ikke du har nogen idé om hvad den indebærer. Der kan nogle hundeejere godt slå fejl og tro, at en forsikring kan dække alle de forskellige ting som når din hund forvolder skade på en person eller på andres ejendele, eller hvis din hund dør før den fylder 10 år, og/eller hvis din hund skulle komme til skade.

Der findes ikke én forsikring der dækker ind over alle disse elementer, og det er derfor det er så vigtigt at læse hvilken forsikring du tegner på din hund, men uanset hvilken en forsikring du tegner går de alle under kategorien ”hundeforsikring”, så derfor er det en udmærket idé, at gøre sig vigtige overvejelser, når du skal vælge en hundeforsikring.

Langt de fleste af os, vil gerne have en forsikring der dækker over, hvis vores hund vælger at forvolde skade på et andet menneske eller deres ejendele. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du selv skal betale for det. Denne forsikring kaldes for en ansvarsforsikring, og hjælper dig med at skulle betale for skader og ødelagte genstande, hvis din hund skulle gøre noget af det. Derudover findes der noget der hedder en ”sygeforsikring”, som dækker over hvis din hund kommer ud for en ulykker eller bliver skadet selv. Det er noget de fleste hundeejere tegner en forsikring ved, da mange operationer for hunde kan være ekstremt dyre, og derved være svære at have råd til. Disse ting er værd at vide omkring hundeforsikring.

Du kan også tegne en forsikring der kaldes for en ”livsforsikring”, hvilket vil sige, at den gælder hvis din hund dør inden den er fyldt 10 år gammel. Hvis din hund dør, får du økonomisk støtte i et beløb der svarer til, at du kan købe en ny hund. For nogen forsikringsselvskaber er det vigtigt, at din hund er stambogsført, før du har mulighed for at tegne en forsikring hos dem. Det skal dog lige siges, at en livsforsikring ikke vil gælde, hvis din hund bliver aflivet fordi den for eksempel har bidt en anden hund. Det bliver set som værende dit eget ansvar at sørger for, at din hund ikke angriber hverken hunde eller mennesker, og hvis den gør, så vil forsikringen ikke stå inde for det. Det giver også god mening, da det er et lovkrav i Danmark, at hvis din hund bider nogen og efterlader sår, så skal den med stor sandsynlighed aflives. Det er selvfølgelig trist, men det er ikke noget der har noget at gøre med en livsforsikring. Men for at få en god hundeforsikring, er det også vigtigt at vide, at en hundeforsikring ikke dækker over alting, og derfor skal man lige kigge nærmere på reglerne. En hundeforsikring dækker ikke over, de sygdomme eller skader der måtte være kommet før du tegne en forsikring. Det er ikke deres ansvar, hvis skaderne eller sygdommen kom før forsikringen, så derfor må du selv tage dig af det, hvis det skulle blive et problem. Hvis din hund skader familiemedlemmer eller deres ejendele imens den bliver passet af dem, vil der ikke være hjælp at hente hos en hundeforsikring. En hundeforsikring dækker heller ikke over ”almindelige” behandlinger som en tandrensning eller vaccination. Det er meget almindeligt for hunde at skulle have vaccinationer engang i mellem, og det kender de fleste mennesker til når de vælger at købe en hund. Tandrensning er også noget mange hunde skal igennem, eftersom deres tænder med tiden bliver værre og værre, men igen – det er noget du selv skal stå til ansvar for. Det skal også siges, at hvis du ikke følger dyrelægens anvisninger foreksempel ved ikke at få din hund vaccineret, så er det ikke forsikringens ansvar at træde ind, hvis der opstår problemer med din hund efterfølgende. Disse relger er super vigtige at vide, uanset hvilken forsikring du tegner, da det ikke kan nytte noget, hvis ikke man har læst på reglerne og så forlanger en masse hjælp af forsikringen. Køber man en hund er det på eget ansvar, selvfølgelig er der hjælp at hente hvis det skulle gå helt galt, men i langt de fleste tilfælde skal du klare dig selv ifølge Aros Forsikring.