Vælg det rette kattemad

For når du anskaffer dig en kat er det din frommeste opgave at sørge for den er sund, glad og tilfreds. Årsagen til at anskaffe sig en kat er forskellige fra person til person. Der er dog en del fællestræk. Katten, kontra hunden, behøver ikke megen træning og aktivering i det daglige. Katten kan være alene i mange timer. Hvis der er tale om en udekat skal du tillige ikke bekymre dig om at katten skal have adgang til en kattebakke. Denne måde at have kæledyr på appellerer til mange mennesker, da katten ikke begrænser deres frihed eller livsstil. Derfor er det ofte meget selvstændige mennesker, som anskaffer sig en kat. En anden dejlig faktor ved at holde kat er at katten er meget selektiv hvem den kan lide, og den vil helt sikkert knytte et særligt bånd til dig. Dernæst er katten mere kræsen og har mere personlighed, end eksempelvis hunden, hvilket mange mennesker tillige syntes godt om. Således er årsagerne til at anskaffe sig en kat, men fælles for alle katteejere er at de ønsker at deres kat har det så godt som muligt.

Kattemaden – kilden til en sund livsstil

Der er mange årsager til at kattemaden har stor indflydelse på din kats livskvalitet. Katte minder på mange områder om mennesker, hvad føde angår. Hvor de fleste hunde spiser stort set alt mad, er katte betydeligt mere kræsne. De har præferencer i forhold til kød/fisk og har en veludviklet smagssans. Derfor skylder du din kat at finde den mad, som passer til dens smagsløg.

Prismæssigt er der stor forskel på billig og dyr kattemad. De små pate-pakker kan typisk købes i discount supermarkeder for 2-3 kroner pakken. Vælger du derimod kvalitetsprodukter til din kat kan du sætte prisen betydeligt op. Sammenligner du dog prisen for kvalitetskost kontra discountmad vil du hurtigt finde ud af at det typisk er småbeløb det drejer sig om. Så ved at ofre de få ekstra kroner giver du din kat et væld af goder.

?

Forskel på discount og kvalitetskattemad

Der er stor forskel på den billige katte og den rigtige kattemad. Den rigtige kattemad er som oftest mere frisk, hvilket bevirker at der er en bedre smag sammenlignet med mindre friske alternativer. Dette gør at din kat får et lækrere måltid og du vil tydeligt kunne mærke forskel på din kats iver efter at spise discount kattemad og kvalitetskattemad. Der er foruden de smagsmæssige forskelle stor forskel på næringsindholdet i disse 2 produkttyper. Discountmaden indeholder oftest mange konserveringsmidler, tilsætningsstoffer og udefrakommende ingredienser, som ikke hører sig til i kattemaden. Dette kan betyde at din kats pels fælder, bliver fedtet, mister sin blankhed, at din kat taber sig, tager på, bliver syg, mister lysten til at bevæge sig og får problemer med dens immunforsvar. Sund varieret kost er den bedste måde hvorpå du kan holde din kat rask i mange år. Når du køber kvalitetskattemad vil du opleve at din kats pels skinner, din kat vil have et naturligt aktivitetsniveau og den vil have dens idealvægt. Derudover sikrer du dig imod at din kat bliver syg ved at forhøje dens immunforsvar.

Vælg kattemad efter din kat

Du skal selvfølgelig lytte til din kat når du vælger kattemad og vælge efter din kats præferencer. Men det er vigtigt du også tager en række andre forhold med i betragtning. Eksempelvis skal killinger have en mere energitæt kost end fuldvoksne katte. Killinger vokser typisk til de er mellem 1 og 3 år. Seniorkatte derimod skal have en kost der kompenserer for deres manglende aktivitetsniveau således de ikke tager på i vægt. Derfor er det vigtigt at du vælger den rigtige kattemad i forhold til din kats alder. Foruden alder har race også en stor betydning. Store racer skal typisk ikke have så energitæt mad som de mindre racer. Årsagen til dette er at energi behovet per kilo falder desto tungere katten er. Livsstil har ligeledes stor betydning for valget af kattemad. Den aktive udekat skal selvsagt have flere kalorier end en passiv indekat.

Der er mange faktor …