Hvad er fibernet helt præcist?

Normal 0 21 false false false DA X-NONE AR-SA

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Der er sikkert mange, der har hørt om fibernet, men sikkert også rigtig mange, der ikke ved hvad det helt præcist er. I det følgende vil jeg forsøge at hjælpe jer med at forstå hvordan fibernet fungerer og hvad dets fordele kan være.

Fibernet er en relativ ny teknologi hvorved man kan sende informationer og data. Det er f.eks. bredbånd, TV og telefoni, der kan sendes igennem denne teknologi. Hidtil har kobbernet forbindelser været normen, herunder ADSL. Den overordnede forskel på fibernet forbindelser og de ‘ældre’ forbindelser er, at data kan sendes langt hurtigere gennem fibernettet. Dette er muligt, da data i fibernettet sendes via lys. Dermed kan data ‘rejse’ med lysets hastighed. Kobbernet forbindelser sender data via elektriske signaler, hvilket er knap så hurtigt og mindre effektivt.

Der er dog også andre fordele ved fibernet. Fibernettet er også bedre rustet mod fremtidens højere og højere krav. Fibernettet kan nemlig relativt nemt udvides, så det kan følge med udviklingen. F.eks. så kan man med Waoo! allerede nu få helt op til 90/90 Mbit bredbånd gennem fibernettet.

Udover at kunne sende data hurtigere, så kan fibernettet også sende data langt mere stabilt end andre forbindelser. Med en normal ADSL forbindelse vil man ofte opleve, at der kan være udsving i hvor hurtig ens internet forbindelse er. Dette kan bl.a. skyldes at flere personer i en husstand er online på samme tid. Med en fibernet forbindelse er dette ikke et problem. Her kan hele familien være online på samme tid, uden det giver en langsommere forbindelse. Der er sikkert også mange af jer, der har en ADSL forbindelse eller lignende, der har oplevet konsekvent ikke at få den hastighed som I reelt set betaler for. Dette kan skyldes, at man bor langt fra det sted, hvor data sendes til en. En del af hastigheden går simpelthen tabt når der sendes over længere afstande. Dette er ikke sandsynligt med en fibernet forbindelse. Her er du garanteret at få den hastighed som du betaler for. Det er også grunden til at Waoo! kan give hastighedsgaranti på deres bredbåndsforbindelser.

Den eneste ulempe, der umiddelbart er ved fibernet er, at det stadig ikke er så voldsomt udbredt i Danmark endnu. Er du dog interesseret i at få fibernet, så kontakt dit lokale elselskab og forhør dig om muligheden. Du kan også altid læse mere på Waoo’s hjemmeside. De er nemlig Danmarks største fibernetselskab.