Sikker i solen

Vi danskere elsker at være i solen, og det kan desværre tydeligt ses af hudkræft statistikkerne. Men man kan sagtens være ude og nyde solen og samtidigt passe på sig selv. Et par gode råd er at holde sig i skyggen eller inden døre i tiden fra 12-15 på de varme sommerdage, altid at have rigeligt med solcreme på (også på overskyede dage) og at undgå overdreven soldyrkelse.

Har du børn ved du, at de hader at få solcreme på. Til gengæld elsker de at lege i strandkanten – og inden de har set sig om, er de solskoldede. Hvis du har magtet at få dem i solcremen, så er der risiko for, at de får den skyllet af, når de er en tur i vandet. Det er en kamp, hva’?

Men fortvivl ikke; løsningen hedder soltøj. Det er badetøjs-lignende tøj med uv-filter, der blokerer for 98% af solens skadelige stråler (også når tøjet er vådt). Soltøj opstod i Australien, hvor man tilbringer megen tid ved stranden, og hvor man har en høj forekomst af hudkræft. De seneste par år er soltøj blevet rigtigt populært i Danmark, hvor mærker som Katvig, Mala og Småfolk har kastet ud i at lave noget rigtigt flot soltøj. Både Katvig og Småfolk har lavet retro badetøj som f.eks. denne bikini fra Småfolk.

Med soltøj er dine børn godt beskyttet og de skal kun have solcreme på der, hvor soltøjet ikke dækker.

God (og sikker) sommer