Søgemaskineoptimering

Hvad er linkbuilding og søgemaskineoptimering?

En af de mest indflydelsesrige grundsten er links – de giver værdi til siden der linkes til, og jo mere vigtig en side der sender et link til din side, jo bedre. TV2.dk vil give en højere kvalitet en fx fra din gratis blog, og grunden til dette er at det er sværere at få et link fra disse sider, og det giver så det man kalder autoritet indenfor søgemaskineoptimering’s verdenen. Der er flere andre aspekter indenfor hvordan et link giver værdi, for eksempel relevans til søgeordet, troværdighed (russiske spam sider er ikke gode linkgivere) og flere andre dels hemmelige elementer bliver behandlet i Googles algoritme.

?

Så hvis din konkurrent har 40 indgående links, hvoraf måske de 4 er fra stærke sider som dr.dk eller gud forbyde det, wikipedia, så er det vigtigt at få flere og bedre links. Det er sådan at det hele er bygget op, og i en ideel verden ville søgemaskineoptimering slet ikke være nødvendigt, hvis blot at der var en søgemaskine kompleks nok til at kunne sortere nøjagtigt i relevans.

?

Links fra facebook, twitter og lign. services er gode, men ikke så meget for Google, som for den trafik de forhåbentlig kan skabe af rigtige mennesker der klikker på en status opdatering, ny twitter om den store forsendelse af varer der netop er kommet på lageret i shoppen, eller noget helt tredje.

?

Ofte vil der være virksomheder der tilbyder et linkbuilding netværk af den ene eller anden karakter, men jeg benytter ikke hjemmesider der er opstået med dette formål, da det går imod Google’s retningslinjer, og derfor også mine.

?

Der kan komme links fra en masse sider, og hvis du har set i bunden på hjemmesider er der ofte et link til designeren eller søgemaskineoptimerings eksperten. En god måde at starte med at få links på er at høre om der er nogle i ens omgangskreds der har hobbysider eller andre. Man kan også sponsorere organisationer, der ofte viser hvem der støtter dem på deres hjemmeside.

?

?

Langt de bedste links er dem man ikke selv arbejder for, de kommer naturligt når andre brugere på internettet deler din hjemmeside fordi de finder indholdet billigt, relevant, eller spændende fx
Det må altid være målet at størstedelen af links til siden kommer fordi indholdet er super.

Søgemaskineoptimering er godt, og ofte nødvendigt, men det bør ikke være det eneste man gør.