Optimer din computers hastighed!

I takt med at vores computere bliver ældre, bliver de også langsommere. Mange af os bliver nok fristet til at investere i en ny, hvis den bliver langsom nok, men det er ikke nødvendigt. Der er skam hjælp at hente, selvom computeren arbejder i snegletempo.

 

Ryd op – du slipper ikke!

Der er ikke noget værre end en langsom computer. Jo det skulle vel lige være langsomt internet, men det kommer vel næsten ud på et, for nogle af os. Hvis du er gamer-typen, så ved du nok godt at, der ikke er noget værre end en sløv computer der ikke kan loade. Du sidder lige midt i et spil online-poker, efter du har læst de nyeste tips og tricks på www.pokerstars.dk, og så begynder spillet at gå i hak, endda lige når du har Straight Flush. Derfor må du i gang med en god omgang oprydning, det er nødvendigt en gang i mellem. Få ryddet op i det ubrugelige ragelse der optager plads på harddisken, som forældede programmer og gamle filer. Unødvendige filer på harddisken, som du ikke længere gør brug af, optager en del diskplads og kan gøre computeren meget langsommere end optimalt. Diskoprydning inkludere at fjerne midlertidige filer, tømme papirkurven, slette gamle programmer, fjerne systemfiler og andre enheder, som du ikke længere har brug for.

 

Hav styr på dine programmer

En af de mest almindelige grunde, til at din computer mister sin hurtighed, er unødvendige programmer der bare ligger og dræner den for energi. Nogle programmer starter op automatisk og er aktive hele tiden, hvilket bruger meget af computerens ydeevne.  Du bør derfor afinstallere alle programmer du ikke bruger, og sørger for at de resterende programmer ikke starter automatisk. Mange programmer starter automatisk i takt med Microsoft Windows, og dette kan du ændre under ”Systemkonfiguration” ved at fjerne fluebenet ved dem der starter automatisk. Alle programmer der kører, trækker på ydeevnen, og det samme gælder antivirus- og sikkerhedsprogrammer. Det er vigtig med sikkerhed, uden tvivl, men det kan også tage overhånd. Hvis du er en af dem, der har installeret flere antivirusprogrammer for at beskytte din elskede pc, så bør du lige genoverveje om det, er det værd. Det kan nedsætte hastigheden markant, da hver eneste fil skal scannes af alle antivirusprogrammerne – og det kan godt tage sin tid og udfordre ydeevnen. Nøjes med et enkelt program, der lever op til dine forventninger, og afinstaller resten, så vil du snart kunne mærke forskellen.

Genstart er altså vejen frem

Her får du lige et sidste enkelt, men brugbart, tip; genstart din computer ofte. Gerne en gang om ugen, hvis du flittigt bruger den. Det er en god måde hvorpå at ryde op i hukommelsen, og på den måde lukker du al softwaren der kører på computeren. Genstart er en kliché løsning mange bruger, når de ikke kan finde problemet, dog kan det i mange henseender være ret effektivt. Hvis du har gjort alt, og det stadig ikke virker, så kan det være du skulle investere i en ny computer. Der skal jo også være plads til lidt selvforkælelse i nødens stund.