Hvad skal dine etiketter bruges til?

Vi ønsker selvfølgeligt at tænke, at postvæsnet behandler vores pakker med største forsigtighed, men desværre kan de til tider få en noget ublid behandling, når de bliver transporteret fra A til B.

Kan etiketterne holde til fugt?

Etiketter der sider uden på pakken kan desværre fra tid til anden blive udsat for vand under transporten. Heldigvis er der sjældent tale om, at etiketten bliver udsat direkte for vand, men fugt kan også gøre meget skade. Nogle etiketter er udstyret med lim, der opløses i vand, hvilket betyder at de simpelthen falder af. Man skal desuden også være opmærksom på, at farven kan løbe ud på andre etiketter, hvilket gør dem ulæselige.

Varme og kulde påvirkning

Det er ligeledes også værd at overveje om de etiketter du bruger kan holde til varme og kuldepåvirkning. Ofte oplever pakker, at temperaturene er meget svingene, når de bliver sendt. Det er for eksempel tænkeligt, at de bliver midlertidigt opbevaret i et lagerrum, der bliver meget varmt om sommeren eller meget koldt om vinteren.

Temperaturen er værd at overveje, fordi den ligesom fugt kan forringe klistreeffekten på etiketter, så de ikke holder lige så godt. Der sker nemlig det, at varmen kan få limen til at smelte. Dermed bliver limen mere flydende og kan simpelthen ikke holde lige så godt på etiketten. Omvendt kan meget lave temperaturer udtørre temperaturen, så den krakelere. Igen er resultatet det samme – etiketten har svært ved at hænge fast.

Hvad så?

Du skal ikke fortvivle for heldigvis kan man få specielle etiketter, der efterkommer alle behov – uanset om det er modstandsdygtighed imod fugt, kulde eller varme.

I værste tilfælde kan utilstrækkelig kvalitet, når det kommer til etiketter betyde, at de falder af. En pakke uden etikette vil ofte gå tabt i transporten eller måske blive leveret til en forkert adresse. Som afsender er det dit ansvar at dine kasser er forsvarligt mærket, når du afsender dem. På trods af alverdens god vilje fra transportfolkene, så kan de simpelthen ikke altid huske, hvor de forskellige kasser stammer fra.

I sidste ende, så er etiketter utroligt billige – også selvom man går efter af få en god kvalitet. Lige meget hvad du forhandler, så kan det nærmest betale sig, at investere i gode etiketter, så der ikke sker fejl med dine pakker.