Den nye Audi A6 kommer til Danmark

Audi blev grundlagt i 1910. Navnet “Audi” er en latinsk oversættelse af grundlæggernes navn Horch, der på gammel tysk betyder “lyt”, og “lyt” på latin betyder netop “audi”. I 1932 gik Audi sammen med 3 andre bilproducenter og dannede Auto Union. Logoet med de 4 ringe repræsenterer de 4 producenter: Audi, Horch, DKW og Wanderer. I 1964 blev Audi et datterselskab af Volkswagen Group. Først i 1977 blev alle biler fra Auto Union markedsført under navnet Audi. Sloganet “Vorsprung durch Technik” blev udtænkt i 1982 af Sir John Hegarthy fra reklamebureauet Bartle Bogle Hegarty.

A6 kom på markedet i 1994, derefter kom en ny version i 1997, så endnu en i 2004, og nu er A6 blevet opdateret igen.

Med den nye A6 er Audi nu på niveau med BMW i direktørklassen. Der er nye modeller med 4 forskellige benzin- eller dieselmotorer, som yder mellem 177 hk og 313 hk. Der kan vælges mellem for- eller firhjulstræk og 3 forskellige typer gearkasser: Manuel, automatisk eller dobbeltkobling – 6 til 8 trin. Karrosseriet er lavet af 20 % aluminium og bilen er 80 kg lettere end sin forgænger og alle modeller har utroligt lavt støjniveau i kabinen.

CO2-udslippet for dieselversionen er ganske interessant. A6 med dieselmotor kører knap 20 km/l og udleder kun 129 g CO2 pr. km. Prismæssigt er Audi A6 et fornuftigt valg over BMW og Mercedes i direktørklassen. Den mindste A6-model har en ganske fornuftig mængde standardudstyr.

Ved første øjekast er designet af Audi A6 underspillet og konservativt, men med nærmere inspektion er det en ganske sportslig bil med fine detaljer, selvom den klassificeres som limousine. Den nye A6 er bredere, kortere og lavere end sin forgænger: Det kan ikke ses med det blotte øje, men bilen fremtræder mere muskuløs og dynamisk. Meget synligt er som ekstraudstyr 1 eller hele 2 rækker lysdioder i for- og baglygter.

A6 er proppet med højteknologisk legetøj. I denne klasse er navigation og internet efterhånden et must, og der skal helst være nye finurligheder, som konkurrenterne ikke har. A6 har en Bluetooth internetforbindelse, som kan bruges som hot spot for op til 8 smartphones. Navigationssystemet bruger det meget detaljerede Google Earth. Fartpilot, Active Lane Assist, Night Vision Assist, parkeringshjælp og sikkerhedssystemet Pre Sense er andre højdepunkter i et meget bredt udvalg af teknologi i A6. Sæderne har massage, varme og luft, og der er god plads til både fører og passagerer, så bilen er perfekt til længere ture

Ejere af Audi A6 er enige om, at køreglæden og komforten er i top, særligt for modeller med meget ekstraudstyr, men at vedligeholdelse er dyrt, særligt hvis der bruges originale reservedele som f.eks. Audi bilglas, og at værditabet er stort. Dog vil stort set alle købe Audi igen.