stål-, eller alufælge?

Så nærmer vinteren sig igen og det er derfor tid til at overveje hvilken slags fælge der skal sætets på bilen i forbindelse med den kolde tid.

Salt på vejen er enhver fælges mareridt. I løbet af ingen tid bliver fælgene grimme og ridsede, hvilket er en belastning for mange bilejere, der godt kan lide at have en bil, som er pæn at se på.

Derfor skal man også overveje hvilken slags fælge men sætter på bilen, når man skifter til vinterdæk.

Der er fordele og ulemper ved både stål- og alufælge.

En stor fordel ved stålfælge er at de er noget billigere. Derfor skal man ikke bekymre sig så meget om at sne og salt nedsætter deres levetid, da det er snadsynligt at man ikke bruger dem udover den ene sæson.

Er man til gengæld opsat på at have pæne fælge til trods for de trælse veje, så er det absolut heller ikke umuligt at montere alufælge. Fordelen ved alufælge er, udover at være pænere, at de har en længere levetid. Der er derfor større sandsynlighed for at de holder mere end en sæson.

Men man skal passe på ikke at falde i sparefælden. Man kan let komme til at købe en billigere alufælge, for at spare. Men gør man dette, giver man sig selv en bjørnetjeneste. Billige alufælger er nemlig sværere at holde pæne og har en væsentligt forkortet levetid. Derfor skal man holde sig til alufælge i god kvalitet og som er nemme at rengøre.

Har du spørgsmål kan du altid kontakte dit lokale dækcenter

God vinter!