Gode råd til at finde den rette forhandler af biler i Kolding

Faldgruber ved køb af biler

Som mange andre forhandlere er disse sælgere erfarne og de fleste ønsker at tjene så meget som muligt på hver handel, som de gennemfører. Gennem de seneste år er der oplevet en stigning af sager med fuskeri fra sælgers side under en handel. En af årsagerne er at flere og flere vælger at købe billige, små biler. Derudover kan biler også lejes forholdsvis billigere i dag, samt med de stigende køre udbuds tilbud, hvor der er mange penge at spare.

Forhandlerne er ramt af den økonomiske krise ligesom så mange andre og konkurrencen mellem forhandlerne er blevet hårdere. Sælgerne bliver nødt til at presse deres priser i bund og tilbyde en række fordele, der kan lokke kunderne fra de andre forhandlere; en favorabel pris på deres biler og gode låneaftaler er heriblandt. Når forhandlerne er nødt til at skubbe priserne i bund for at udkonkurrere de andre sælgere, kommer de ikke til at tjene nok penge på deres køretøjer alene. Derfor må pengene tjenes andetsteds; ofte bliver det på billånet, hvor der bliver pålagt ekstraomkostninger.

Hos mange forhandlere bliver kunden tilbudt at få finansieret et lån til deres nye erhvervelse. Det er dog en god ide at undersøge det, der er skrevet med småt, så du ikke kommer til at skylde flere penge væk end køretøjet i første omgang har været værd. Derudover kan det være at foretrække at få tilrettelagt et lån, hvor pengene bliver betalt af over kortere tid, så du ikke stadig har gæld, når køretøjet på et tidspunkt skal sælges.

Det er dog ikke kun på lånet at du som kunde kan risikere at blive snydt. Slutsedlen kan også blive en fælde for kunden, hvor du risikerer at priserne bliver højere end aftalt, at der bliver skrevet flere udgifter på sedlen, eller at nogle af bilens fejl eller mangler ikke bliver tilføjet. Sælger er bundet til at påføre enhver fejl eller mangel på listen; hvis forhandleren nægter at skrive eventuelt fundne fejl, er det bedst at gå fra handlen. Det er meget vigtigt at fejl og mangler bliver skrevet på slutsedlen, for denne vil fungere som en form for garanti; hvis det ikke står på slutsedlen kan det blive svært at bevise at eventuelle senere fejl skyldes fejl fra før købet.

Derudover er det vigtigt at huske, at købeloven stadig gælder ved ethvert køb, herunder reklamationsretten på 2 år – også selvom sælger måske vil prøve at få noteret på slutsedlen at varen er købt som beset, og at reklamationsretten dermed ikke er gældende – det er den altså stadig.

Det er dog muligt finde troværdige forhandlere som ikke forsøger at snyde dig, og som sætter en ære i at give deres kunder en god service, for de forstår at god service giver flere kunder, der vil komme igen.

Hvordan vurderes forhandlere af biler

Når du er klar over faldgruberne ved denne form for handel, har du mulighed for at sortere de gode fra de ringere forhandlere. Spørger du forhandlerne selv, vil langt de fleste jo mene at de er den bedste i Kolding; nogle vil ikke leve op til den almindelige standard, og andre vil ikke leve op til dine krav. For at finde den forhandler, der bedst passer til dine forventninger, kan du starte hjemme på computeren. På visse hjemmesider kan du både undersøge priser og bedømmelser på de forskellige forhandlere der er at finde i Kolding.

På den måde kan du udelukke dem, der ikke lever op til dine ønsker, og snævre forhandlerne ned til et overskueligt antal. Disse forhandlere kan du undersøge nærmere; deres hjemmeside og de tilbud de fremstiller på hjemmesiden. Derudover kan det være en god ide at undersøge deres SE-nummer; der findes tilfælde, hvor forhandlere arbejder under falske SE-numre, og til disse bør der ikke næres stor tillid.

Det vil være at foretrække, hvis forhandleren har et bredt udvalg af velkendte modeller, og helst tilbyder service over hele landet. Forhandleren skal helst have et værksted tilknyttet, så du kan få foretaget de reparationer der hører under din forsikring eller reklamationsretten. Hvis ingen af disse opfyldes, kan det være tvivlsomt at du har fundet en god forhandler.

Når først anmeldelser, hjemmeside og butikken i sig selv er blevet undersøgt, er resten op til mavefornemmelsen og kemi mellem sælger og kunde; virker sælger mere koncentreret om at lytte til dig og dine behov, og knap så fokuseret på at forsøge at sælge dig så meget som muligt på så kort tid som muligt, er det et godt tegn. Sidst men ikke mindst; huske at handlen netop er dette; det er fuldt lovligt at forhandle om prisen og undersøgelser viser, at det i langt de fleste tilfælde kan betale sig, ifølge Aunsbjerg.com.