Affugter til tøjtørring

I forhold til de varme land, hvor det er varmt hele året rundt, så er vi her i landet meget påvirket af vejret, når det kommer til tøjtørring. Det mest miljøvenlige er selvfølgelig at hænge tøjet til tørre udenfor, men uden for sommerperioden risikerer vi høj grad, at tøjet enten bliver vådt eller flyver væk i efterårs- og vintermånederne. Det er desuden også den mest effektive måde, som følge af en god ventilation og tør luft, der biddrager med at få fugtigheden væk fra tøjet hurtigere. En tørretumbler bruger enormt meget elektricitet, hvilket er både dyrt og skadeligt for miljøet. Så hvad kan du gøre for at tørre dit tøj og på samme tid spare penge?

Et grønt og billigt alternativ – brug en affugter!

En meget lidt brugt, men meget smart metode er, at bruge en affugter til at tørre tøj indendørs. Dette er et rigtigt godt alternativ til tørretumbleren. Det du gør er, at du hænger dit tøj til tørre i kælderen eller et bestemt rum (helst vådrum) hvori du stiller en affugter sammen med tøjet. Affugteren fungerer ved, at den tager fugten ud af luften, hvilket skaber meget tør luft i rummet. Den tørre luft gør så, at tøjet bliver hurtigere tørt ved at vandt bliver trukket ud af fibrene. Rummet efterlades desuden i en affugtet tilstand efter brug. Oftest kan du bare lade tøjet stå natten over, og så er det tørt tidligt om morgenen. Selvom det ikke er ligeså hurtigt som en tørretumbler, så er det stadigvæk hurtigere end bare at hænge tøjet op uden affugteren. Det er ofte tørt på et par timer med en affugter sat til.

Fordele ved at bruge en affugter til at tørre tøj

Ud over de miljømæssige fordele, så er der ligeledes økonomiske fordele. En affugter er meget billigere og have stående end en tørretumbler. På samme tid så danner affugteren rent faktisk varme, som bidrager til opvarmning af huset og lokalerne. Og du behøver ikke åbne for vinduer og døre for at lufte ud, hvor alt varmen i hele rummet forsvinder, og der opstår masser af træk. Varmen hjælper ikke blot på at tørre tøjet hurtigere, men det bidrager også til en lavere varmeregning. For at få det bedste ud af affugteren er det dog vigtigt, at du vælger et så lille rum som muligt – dette gør, at effekten er større og tøjet bliver hurtigere tørt i løbet af nogle timer. Hvis det er nødvendigt kan tøjet selvfølgelig også hænges i stuen, bare husk at have affugteren tændt imens du hænger op. Så spreder fugten sig ikke til hele rummet udtaler Munters.

Ved at benytte affugteren undgår du desuden et af de største udfordringer ved tørretumbleren – nemlig slidtage på tøjet. Tørretumbling slider både farven og materialet på tøjet, og over tid kan tøjet gå i stykker. Hvis du kigger på filteret i din maskine, kan du med egne øjne se, hvor meget det egentligt er.

Så brug en affugter til at tørre tøj – det betaler sig!