Autoværn

Autoværn er lavet med henblik på at holde bileder og andre køretøjer fra at bevæge sig ind i udsatte områder, som fx en modsatgående bane eller udover en skrænt. Autoværn og broautoværn er på mange måder en slags gelænder for biler.

Et andet formål med autoværn er at holde biler opretstående hvis de måtte køre galt og kolliderer ind i autoværnet. Det svære her er at alle biler har forskellige højder og dermed kan man risikere at en lastbil måske vil kunne rulle hen over autoværnet.

Autoværn skal kunne modstå enorme kræfter når en bil rammer direkte ind i det. Derfor er autoværn lavet som et stort bånd der overfører kraften fra sammenstødet til et langt større område at autoværnet og på den måde bedre holde til kraften.

Den mest solide form for autoværn er fremstillet i beton. Fordelen ved de billigere og dermed svagere autoværn er at de er billigere og hurtigere at reparere. Der placeres ofte et stærkt autoværn i midten af vejen da det skal kunne tåle at blive ramt fra begge sider af vejen.