Teambuilding eller polterabend aktiviteter?

Om man skal vælge teambuilding aktiviteter eller traditionelle polterabend aktiviteter til en dag kan godt være svært at finde ud af, for hvor går grænsen, og hvad er godt til hvad? Nogle af de ting der kan influere valget og den retning man bør tage med valget af aktiviteter er bl.a.:

  • Økonomien?
  • Hvad man vil have ud af arrangementet?
  • Hvem der deltager?
  • Hvor mange der deltager?
  • Hvad man vil opleve på selve arrangementet?

Økonomien kan være meget afgørende for om man skal kigge på teambuilding eller polterabend aktiviteter til sin næste event. Polterabend aktiviteter er typisk billigere end teambuilding aktiviteter. Specielt hvis det kun er få personer som skal være med på eventen, så vil man måske skulle kigge på polterabend aktiviteter i stedet for teambuilding aktiviteter, da prisen på person kan være svær at holde nede hvis man benytter teambuilding leverandører. Teambuilding leverandørerne håndterer typisk kun grupper på 15+ personer, og derved er deres aktiviteter oftest også prissat derefter.

Alt efter hvad man vil have ud af arrangementet, så er der forskellige anbefalinger for om du skal vælge polterabend eller teambuilding aktiviteter. Hvis din event er privat, eller i det hele taget en der skal underholde mere end skabe “mening”, så kan man sagtens kigge imod polterabend aktiviteter. Polterabend aktiviteter er rigtig gode til at underholde og skabe oplevelser sammen med folk, som man måske til daglig ser i en helt anden kontekst. Hvis man derimod har et mere seriøst formål med sin event, f.eks. hvis der er problemer imellem ansatte, så bør man gå til teambuilding leverandører. Teambuilding leverandører indbygger oftest refleksion og bevidste øvelser i deres aktiviteter, og disse kan oftest tilpasses til evt problemer man gerne vil bearbejde.

Alt efter hvem der skal deltage, så kan man ikke kun kigge på hhv. polterabend og teambuilding aktiviteter, man kan også kigge på. Det er også typen af aktiviteter. Hvis der er et stort aldersspænd, eller mange kvinder i gruppen, så skal man passe på med at vælge alt for fysisk hårde aktiviteter.

Polterabend aktiviteter er typisk målrettede mindre grupper, op til maks. 20 personer. Leverandørerne har ikke kompetencer til at håndtere større grupper, og oftest er det også kun nogle som gør det som sidebeskæftigelse ved siden af andet job, og derved ikke uddannede til det.

Et at hovedformålet under udvælgelse af aktiviteter er selvfølgelig også om man har nogle specifikke ønsker. Har man det, så skal man selvfølgelig vælge dem. Held og lykke med at finde den rette aktivitet. Og husk at et godt minde fra en polterabend sagtens kan være i form af en grafisk plakat.