Hvor finder jeg et sæt gode billige vinterdæk?

Efteråret er over os, og lige om lidt er det også blevet så koldt, at det kan være glat på vejene. Det er med andre ord blevet tid til, at få monteret vinterdæk på bilen. Har du et sæt liggende, er det jo bare at få bestilt en tid på værkstedet, eller selv gå i gang med en krydsnøgle ude i carporten. Men det er jo ikke alle der lige har et sæt vinterdæk liggende fra sidste år. Det kan være du lige har købt ny bil og derfor kun har de sommerdæk, der sad på bilen da du købte den. Det kan også være, at du har et sæt fra sidste år, som du ved nærmere eftertanke kan se, er ved at være for nedslidte til at køre en sæson mere. Endelig kan det også være, at dine vinterdæk er blevet for gamle. For ja – vinterdæk kan faktisk ligge og blive for gamle. Hvis du står i en af disse situationer, må du ud og købe dig et nyt sæt vinter dæk.

Hvor kan jeg køber jeg vinterdæk?

Der er flere muligheder for at købe et sæt vinterdæk. Du kan vælge at købe et brugt sæt vinterdæk på f.eks. Gul og Gratis eller Den Blå Avis. Hvis du køber brugte vinterdæk, skal du selvfølgelig være opmærksom på, om der er nok slidbane tilbage på dækket. Her er det værd at bemærke, at loven i DK kun kræver at du har 1,6 mm slidbane på dine dæk. Men alle fagfolk anbefaler, at du har mindst 3 mm tilbage på dine vinterdæk. Så det er ikke meget ved, at købe et sæt brugte dæk, der kun har 2 mm tilbage, selv om det var billigt. Men der kan sagtens være gode kup at gøre på brugtmarkedet, når det gælder vinterdæk. For hvis folk har brugte vinterdæk til salg, er det for det meste fordi de er ”brændt inde” med dem. Det kan f.eks. være, hvis de har skiftet bil og de gamle vinterdæk ikke passer på den nye. I dette tilfælde vil ejeren have 4 vinterdæk liggende i vejen, som han intet har, at bruge til og de skal derfor skydes af hurtigst muligt til højestbydende og dette kan være en fordel for dig, da du nemmere kan få den til en favorabel pris.

Køb vinterdæk med den rette fælgstørrelse

Når du køber brugte vinterdæk er det ofte inklusiv fælge, da folk jo netop har brugt dem tidligere, men nu har dem til overs. Du vil sjældent opleve, at en privat person blot har selve vinterdækkene liggende. Hvis du finder sådan et sæt, gør det dog købet lettere for dig, da du ikke skal bekymre dig om ET-mål, hul-størrelse og antal bolte. For dette er nemlig en vigtig ting at have tjek på. Hvis ikke fælgen passer på din bil nytter det jo ikke noget at selve vinterdækkene er fine. Derfor er der mange af brugt-dæk annoncerne du ikke kan bruge til noget. Sørg for at fælgen passer, før du køber brugte vinterdæk. Allerhelst bør du sætte et af dem på, før du køber dem, så du er helt sikker på at dem kommer til at virke for dig.

Hvis du synes det er alt for besværligt at købe brugt, kan du også bare købe et sæt nye vinterdæk. Her er der masser af værksteder der kan hjælpe dig med både levering og montering. Prisen vil dog være en smule dyrere end de brugte, men til gengæld kan du bruge dine gamle fælge hvis du har sådan nogle liggende.