Sådan sparer du penge på krydstogter

Og det er ærgerligt, da et krydstogt er en oplevelse for livet, og man selv kan være med til at planlægge og sammensætte det, så det er skræddersyet til netop de behov og ønsker, som man måtte have.

Vælg en specialist

Et af de første punkter, som du bør overveje nøje, er bookingen af dit krydstogt. I forhold til mange andre ferietyper findes der så at sige ingen afbudsrejser, når det handler om krydstogter, og det kan  i de fleste tilfælde derfor ikke betale sig at vente med at booke i sidste øjeblik. Det kan i sidste ende gå hen og blive væsentligt dyrere, fordi der så ikke er så stort et udbud at vælge mellem, og du derfor risikerer at måtte booke et krydstogt, der ikke er optimalt og måske endda dyrere, end du havde regnet med.

Alliér dig med et professionelt rejsebureau, der er specialist inden for området, for deres medarbejdere besidder de faglige kompetencer, der er nødvendige for at kunne rådgive dig om dine muligheder. Herved undgår du at miste overblikket, og du kan vælge og fravælge, som du ønsker.

Rejs økonomisk – tjekliste

Når du skal i gang med at planlægge dit cruise, er følgende punkter værd at overveje i forhold til at gøre rejsen så økonomisk, som muligt:

Sørg for at bestille all-inclusive hjemmefra, så der er betalt for mad og drikkevarer. Der er forskel på disse pakker mht., hvad de omfatter, så tjek dette med dit rejsebureau.

På nogle cruises er det tilladt at medbringe en eller to flasker vin, som naturligvis udelukkende må nydes i kahytten. Vin kan være dyre, og du kan derfor spare mange penge på denne konto. Undersøg dog dette, før du går om bord.

Rejs let, hvis du skal med fly til og fra dit krydstogtskib. Tager du for megen bagage med, risikerer du at skulle betale ekstra for overvægt, og det kan gå hen og blive en dyr affære. Gør i stedet brug af skibets vaskeservice.

Undgå at booke for mange udflugter hjemmefra. De samme udflugter kan bestilles om bord, så hvis priserne er de samme, er det en god idé at vente. Tjek med dit rejsebureau mht. dette, så du ikke spilder penge på ture og udflugter, som du i sidste ende alligevel ikke har lyst til.