Hvad er forskellen på en brochure, folder og et løsblad?

Løsblade defineres som enkelte sider eller ark uden fals, – dvs. de kan ikke være foldet. Budskabet skal være enkelt og nemt at afkode for modtageren og kan typisk være et konkret tilbud, info om et arrangement eller en begivenhed, åbningstider eller lign.

Løsblade bruges ofte som flyers til uddeling, fordi de er håndterlige og nemme for modtageren at tage med. Det er også oplagt for butikker eller webshops at sende en flyer med varerne ud af butikken. Eller hvis man sender fakturaer med posten, så vejer en flyer/løsblad sjældent så meget, at den samlede vægt overskrider portogrænsen.

Hvis der er brug for mere end en enkelt side/ark, er der tale om en brochure eller folder, som kan være 4-sidet, 8-sidet eller 3/4-fløjet med forskellige fals-typer.

En brochure/folder bruges ofte til formidling af information om en virksomhed eller dennes produkter/services (profilbrochurer). Der kan også være tale om beskrivelse af en turist attraktion, en begivenhed eller lignende, der kræver lidt mere forklaring/illustration.

Det er dog vigtigt, uanset hvilken type tryksag, man vælger, at man gør sig helt konkrete overvejelser omkring, hvilken viden man ønsker at berige verden med, og hvad, der skal få folk til at tage imod den pågældende tryksag, læse den, gemme den og/eller handle på den. Ellers vil det hele bare være skønne spildte kræfter og penge.

?