Tagboks til feriebagagen

En løsning på problemet kunne meget vel være en tagboks til din bil, hvor noget af familiens bagage kan pakkes. Der er dog nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med din tagboks, da en forkert pakket tagboks medfører væsentlig dårligere køreegenskaber.

Valg af tagboks

Der findes et stort udvalg af tagbokse i flere forskellige prisklasser, og det kan derfor være svært at vælge. Det kan anbefales at holde øje med diverse test af tagbokse, som bliver foretaget af upartiske firmaer, for på den måde at se hvordan de forskellige typer af tagbokse klarer sig. Udviklingen inden for tagbokse går hurtigt, og der er løbende udskiftninger på markedet.

Herudover er det en fordel, hvis du gør dig nogle tanker om, hvilken bagage du vil lægge i din tagboks. Hvis du fx ønsker at benytte din tagboks til skiudstyr eller lignende, bør du vælge en af de større tagbokse, hvorimod en af de mindre tagbokse sagtens kan være det optimale valg, hvis du egentlig bare mangler lidt ekstra plads til familiens tøj.

Hvis du allerede ved, hvilken tagboks du gerne vil have til bilen, skal du være opmærksom på også at anskaffe dig tagbøjler til bilen, så tagboksen kan monteres på bilen. Det er vigtigt, at du vælger de rigtige tagbøjler til bilen, da et forkert sæt kan være afgørende for, at du ikke kan montere tagboksen ­– eller endnu værre – at du udsætter dig selv og dine medbilister for fare, fordi tagboksen ikke er spændt optimalt fast.

Pak tagboksen rigtigt

Da en tagboks kan indeholde helt op til et sted imellem 300 og 600 l bagage, er det ikke uden risiko, hvis du pakker bilen og din tagboks forkert, da megen vægt vil placeres uhensigtsmæssigt i forhold til bilens stabilitet på vejene.

Langt de fleste tænker ikke, at en tagboks kan have den store påvirkning på bilens køreegenskaber, og er derfor mere fokuserede på at køre rigtigt med fx en trailer. Men flere test viser, at også tagbokse har en direkte effekt på sikkerheden i trafikken, hvis man ikke tilpasser sin kørsel efter ekstra bagage, eller man har pakket bilen forkert.

Vær opmærksom på, at en tagboks ikke er lavet af brudsikkert materiale, og det er derfor vigtigt, at du ikke opbevarer for skarpe eller spidse genstande i tagboksen, som ved en hård opbremsning kan risikere at trænge igennem tagboksen. Herudover er det vigtigt, du sørger for at pakke tagboksen, så vægten er nogenlunde ligeligt fordelt, og du desuden overholder de angivne vægtgrænser.

?

Alfa og omega er at være opmærksom på at tilpasse din kørsel efter, om bilen har ekstra læs, da en overlæsset bil altid vil reagere anderledes end normalt. Få mere information om dette hos Autoteknik

?