Doha – en skjult hemmelighed i ørken

Hvad med en ferie i et lille land, med en eksotisk kultur, som byder på moderne shoppingmuligheder og arkitektur, i tillæg til flotte strande, sandørken og muslimsk kunst? De fleste har hørt om det langt mere kendte Dubai, men Doha kan være en god idé å besøge for dem der ønsker at opleve en anden kultur, og som ikke er fyldt med turister.

Med lejebil i Qatar vil du hurtigt kunne se alt som er i landet, det er nemlig ikke ret meget større end Sjælland (11 437 kvm)!

Qatar har haft sin uafhængighed i 29 år, og blev i år kåret af New York Times til årets kulturelle rejsemål. I en by optaget av kultur, uddannelse og samarbejde mellem øst og vest, religion og nationer, vil du opdage et sammensat land. Af landets cirka 1,5 millioner indbyggere, er kun 20 % indfødte. Resten er indvandrere fra nabolande og Asien. Byen har haft en enorm vækst de sidste 10-15 år, og byen har fået en skyline som ikke står tilbage for nogen amerikansk storby.

Doha ligger i en stor bugt. Langs ved bugten har du cornichen, en promenade langs vandet, som med sine græsplæne og palmer danner et flot skue og indbyder til gåture morgen og aften.

Hvis du har lyst til at besøge det virkelige arabiske markedet, er en souq stedet du skal besøge. Der findes forskellige souq’er i Doha, hver med sit eget udvalg.

Et land fyldt med sand har selvfølgelig strande. Kører du sydvest for Doha, vil du efter ca. fyrre kilometer komme til Mesaieed, en industriby. Herfra er det en 20 minutters køretur til stranden. Her har du finkornet sandstrand, med sanddyner næsten indtil vandkanten. Omtrent 20 % af Qatar består af sandørken, med sanddyner. Hvis man ønsker en vild tur i sanddynerne findes der turoperatører som giver turisterne en oplevelse for livet. De vil også tilbyde frokost i beduinertelte og måske ha med et snowboard, så du kan få følelsen af at køre i ”puddersne” på den arabiske måde. Ved stranden kan man også leje ATV og lege sig i ørkenlandskabet. Det kan iøvrigt være en idé at leje en bil med firehjulstræk, selv om man overlader ørkenkørselen til andre.

Selv med et kulturelt fokus, har Doha meget gode shoppingmuligheder. Foruden guldbutikker i centrum, kan du nemt køre ind til mange af de store shoppingcenter, som The Mall, Landmark og det aller største City Center. På City Center finder du nok af tøjbutikker, spisesteder og aktiviteter for de mindste, som indendørs tivoli og af alle ting en skøjtebane!

Qatar er et lille land, men det vil alligevel være en stor oplevelse at køre rundt i landet, specielt om man ikke har været i mellemøsten tidligere. Udenfor Doha er det enkelt at køre, eftersom de fleste hovedårer er to til tre felts, med en hastighedsgrænse på 120 km/t. Og vejnettet er ikke så stort at der er store problemer med at finde frem. Men man skal holde hovedet koldt, og være forberedt på at man har en anden kultur i trafikken også. Høj fart og til tider ringe køkultur gør at man skal være forsigtig, men også klar til hug. Kørsel i centrum er ikke nødvendigvis for den nølende trafikant. Men så længe man følger med, vil ikke kørselen byde på nogen problemer. Men hvis uheldet er ude, så husk at bilen ikke skal flyttes før politiet er på plads og sier at du kan flytte bilen.

God tur!

Om forfatteren

?

Didrich Haugskott-Westgård skriver og distribuerer artikler for et uafhængigt digitalt marketingbureau for en mængde kunder inden forskellige brancher. Artiklerne som distribueres skal kunne bruges som information. Læseren bør dog altid dobbelttjekke informationen i artiklen og ikke kun handle på basis af artiklen.

?

?

?