Shopping i Berlin

Med sine mange butiksområder, markeder og stormagasiner dækker Berlin alle behov. Med sine trendy loppemarkeder, highstreet-kæder, eksklusive modebutikker og forretninger, der specialiserer sig i vintage- og secondhand-tøj, udgør byen et paradis for modeelskere. Berlins mest oplagte shoppingområde er den tre kilometer lange Friedrichsstrasse, som ligger i bydelen Mitte, Berlins midtby. På denne gade finder man flere stormagasiner og adskillige modebutikker med mere eller mindre kendte mærker for både mænd og kvinder. Længere vestpå, på gaden Kurfürstendamm, ligger de mere velkendte, eksklusive mærkevarebutikker dør om dør med de billigere highstreet-kæder.

Et af de mest interessante områder at gøre sine indkøb i er en af Berlins ældste bydele, det tidligere slumkvarter Scheunenviertel. Scheunenviertel har i dag udviklet sig til et af byens absolutte hotspots for shopping. I dette charmerende kvarter bor de unge og smarte berlinere, side om side med highstreetkæder, avantgarde-designerbrugskunst og forretninger med kitsch og retro-secondhandtøj. I denne bydel kan man finde mode med kant og skæve designfund, et mekka for den kvalitetsbevidste shopper, der vil have mere end mainstream. Scheunenviertel byder desuden på nogle af de bedste hoteller i Berlin, så er man på udkig efter et sted at tilbringe storbyferien, er dette kvarter et godt bud.

Er man i Berlin nær juletid, bør man ikke snyde sig selv for at opleve et af de velbesøgte julemarkeder, der kendetegner byen fra slutningen af november til begyndelsen af januar. På disse markeder kan man købe dampende varme kopper af den tyske juledrik Glühwein, mens man nyder den nostalgiske julestemning, der hviler over markedet. Fra boderne sælges honningkager og brændte mandler, samt juledekorationer lavet på gammeldags manér, og den smukke, unikke julepynt udgør et kærkomment alternativ til de masseproducerede glitterdekorationer, man finder i stormagasinerne. De to største julemarkeder i Berlin ligger på henholdsvis Gendarmenmarkt i midtbyen og ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche på Kurfürstendamm. Leder man efter hotel i Berlin, er der rig mulighed for at finde det i nærheden af begge markeder.

Berlin har med andre ord alt, hvad hjertet begærer. Uanset om man leder efter kitsch og retro-brugsgenstande, eksklusiv mode eller håndlavede juleornamenter, er der masser af muligheder for at få opfyldt sine behov – og dem, man ikke vidste, man havde.