Ungdomskulturen blomstrer I Berlin

Ungdomskulturen i Berlin er allestedsnærværende, og det er derfor ikke uden grund, at byen er et af unge europæeres foretrukne rejsemål. De mange adskillige farverige tilbud gør byen til en af verdens mest attraktive for unge rejsende. Byens mange barer og klubber rummer noget for enhver smag og lukker som regel først, når de sidste gæster er gået hjem. Der er derfor gode muligheder for at feste, til solen står op. Berlins natteliv er en vigtig del af byens ungdomskultur og derfor en stor del af årsagen til, at byen i flere årtier har nydt høj popularitet hos aldersgruppen 15-30 år.

Berlin omtales ofte som hjemby for raves, en særlig type fester med DJ’s, der spiller elektronisk musik og tilhørende dans til den lyse morgen. Der findes flere klubber i Berlin dedikeret til denne type fester, end man nogensinde vil kunne danne sig et overblik over. Ravefesterne startede i de spæde halvfemsere, efter murens fald, som et festligt og eksplosivt oprør mod den triste fortid. Forladte huse blev besat og omdannet til illegale klubber, hvor ungdomsgenerationen kunne få frit spil.

I de senere år har Berlins ungdom ofte kritiseret ravekulturen for at være blevet for etableret og konform. Derfor deltager flere tusinde af Berlins unge hver weekend i illegale ravefester, som eksempelvis kan foregå i nedlagte fabrikker, besatte huse eller endda i kørende S-bahn-toge. For at undgå politiets indblanding får de tilmeldte først besked om festens præcise placering få timer inden festens start, som regel via SMS eller Facebook. Disse såkaldte ”squat parties”, som har deres navn efter de ejerløse huse, festerne afholdes i, byder på elektroniske rytmer, alkohol ad libitum og utallige personligheder, fra punkere over studerende til backpackere fra hele verden.

Blandt de mest pulserende bar – og klubområder i Berlin er Mitte, midtbyen, det fashionable kvarter Friedrichshain og Prenzlauerberg, som ligger i det tidligere Østberlin. Vil man opleve byens ravescene, er disse områder oplagte, når man leder efter hotel i Berlin. I disse områder ligger der desuden adskillige youth hostels, og er man ung turist i Berlin, kan disse være et godt og prisbilligt alternativ til hoteller i Berlin. Her kan man opleve byen i selskab med backpackere fra hele verden, der er rejst langt for at opleve den helt særlige ungdomskultur, Berlin har at byde på.