London og sport

Fodbold er en højtelsket sportsgren blandt det engelske folk, og fodboldkulturen i England er præget af en stærk fællesskabsfølelse. Landets fodboldfans er ofte blevet beskyldt for at bestå af hooligans, et begreb, der dækker over fans, der udøver vold og anden destruktiv adfærd ved fodboldkampe.I de senere år er denne tendens dog faldende, og der er gode muligheder for at nyde en intens og medrivende fodboldkamp i det engelske.

Er man fodboldfan, er en tur til London derfor et must. London er hjemsted for intet mindre end 13 hold, og flere af dem er blandt de bedste i Europa. Byen er desuden indehaver af den dyreste fodboldarena i verden, nemlig det nyrenoverede Wembley Stadium, som kan rumme 90.000 tilskuere. Hvis man ønsker at være vidne til en ægte engelsk fodboldkamp i London, kan det dog blive en dyr fornøjelse, i hvert fald hvis man vil se en kamp med de mest berømte klubber som Arsenal og Chelsea. Et billigere alternativ er klubber som West Ham og Tottenham. Det vil ofte være muligt at finde gode hoteller i London tæt på det stadium, man har billetter til, og har man en fodboldforskrækket kæreste eller ægtefælle med, er der desuden gode shoppingmuligheder i hele byen.

En anden sportsgren, der elskes af briterne, er tennis. Hver sommer afholdes den prestigefulde turnering Wimbledon, som er opkaldt efter den lille idylliske forstad til London, hvor konkurrencen finder sted. Der er gode muligheder for at skaffe billetter til turneringen, som strækker sig over to uger. Er man tennisinteresseret, kan man med fordel kombinere en tennisferie med en storbyferie, idet der er gode transportmuligheder mellem centrum og Wimbledon. Det er altså muligt at bo på hotel i London og pendle til og fra turneringen.

London og omegn byder desuden på sportsgrene som cricket og rugby, og rejser man 50 kilometer vest for byen, kan man opleve det mondæne Ascot-race, et hestevæddeløb med en streng dresscode og kongelige gæster. Vil opleve de olympiske lege på nært hold, er London i 2012 værtsby for den store begivenhed. London har med andre ord noget for enhver sportsfan, der vil prøve den engelske måde at dyrke det på.