Road trip i USA

@font-face { font-family: “Calibri”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }

USA er kendt som mulighedernes land, og det tilnavn er meget rammende. Med en af de billige pakkerejser til det amerikanske har man nemlig mulighed for at opleve storslået natur, fantastiske storbyer og imponerende underholdning på én gang.

Et road trip i USA giver minder, som vil holde for livet, og det er let at planlægge turen hjemmefra, så der på forhånd er styr på både hotel, fly og leje af bil.

Her er et bud på en rute, som kan tilfredsstille hele familiens behov.

Den amerikanske natur er helt unik og byder på landskaber med imponerende variation. Et af de smukkeste steder er bjergkæden Rocky Mountains. Start i storbyen Denver, og kør herfra rundt i de smukke omgivelser. Besøg nationalparken Rocky Mountains, hvor man ud over at opleve den storslåede natur kan fiske med ungerne eller tage på en flot vandretur. En anden mulighed er en udflugt til skiområdet Aspen, som med sit billedskønne landskab er kendt for at tiltrække USA’s rige og berømte.

Det er også landskabet, der imponerer på turens næste stop Grand Canyon, som ligger i staten Arizona. Grand Canyon er en enorm kløft med en dybde på omkring 1600 meter. Det er måske USA’s mest berømte naturområde og et ’must see’ på en road trip. Ud over at være noget af det flotteste, man kan forestille sig, giver Grand Canyon også mulighed for en vandretur ned i selve kløften, hvor man også kan campere.

På rutens næste stop er campering overflødig. Stedet byder nemlig på hundredvis af hoteller, og det ene mere overdådigt en det andet. Det er byen Las Vegas, som er mest er kendt for sine store kasinoer. Byen har tidligere haft et råt ry, men selvom man skal være 21 år gammel for spille i Vegas, er byen blevet meget børnevenlig. Man kan opleve ridderturneringer, køre i karruseller og se storslåede shows. Bare hotellerne er en oplevelse for sig. Ét hotel er en miniatureudgave af Paris med sit eget Eiffeltårn, et andet er bygget som en ridderborg, og et tredje er bygget som Venedig med kanaler og gondoler, man kan sejle rundt i.

Los Angeles er fjerde stop på turen, og her er bestemt også oplevelser for både børn og voksne. Byen er kendt for at huse størstedelen af USA’s berømtheder, og specielt området Hollywood vækker genklang hos de fleste. Her kan man se de kendtes enorme huse eller stjernerne på Walk of Fame. Man kan lære om, hvordan filmene bliver til i forlystelsesparken Universial Studioes eller bare have en sjov dag i Disneyland.

Turen mellem Los Angeles og turens sidste stop, San Francisco, er nærmest en forlystelse i sig selv. Den går via den fantasiske ’Route 1’, der snor sig langs Californiens kyst og tager ind gennem flotte bjergrige landskaber. Destinationen San Francisco er kendt for den flotte røde hængebro Golden Gate Bridge, som man kan cykle over, samt det historiske fængsel Alcatraz, hvor blandt andre Al Capone har været fængslet. Samtidig har de små gader en helt speciel stemning.

USA er fuld af gode oplevelser, som kun bliver bedre, når de opleves “on the road”.