Smuttur til Madrid

@font-face { font-family: “Arial”; }@font-face { font-family: “Calibri”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }

Bliver det danske vejr for gråt og koldt, er Madrid en glimrende mulighed for varmere luftlag og en masse oplevelser. Ved at bestille en af de billige last minute-rejser kan man hurtigt være i den spanske hovedstad og få sig en spontan weekend i en af Spaniens mest livlige byer.

Her er nogle af de oplevelser, man bør unde sig selv på en smuttur til Madrid.

Få et kongeligt førstehåndsindtryk af Madrid ved at besøge det kongelige slot ’Palacio Real’. Ikke nok med at slottet er en arkitektonisk fortræffelighed, så emmer det også af historie og storhed. Der har ikke boet kongelige på slottet siden 1931, men på grund af bygningens smukke ydre, er det en af Madrids mest besøgte seværdigheder. Slottet er lavet af granit, og som et ekstra plus kan man få adgang til mange af de 2800 rum i den imponerende bygning. Spaniens konge, Juan Carlos, bor i stedet i slottet ’Palacio de la Zarzuela’ i udkanten af byen.

Kongen er dog ikke den eneste med royal status i Madrid. Fodboldholdet Real Madrid er byens stolthed og er kendt som kongeklubben. Er man i byen, bør man ikke snyde sig selv for at se holdets imponerende stadion Santiago Bernabeu, som gennem tiden har lagt græs til verdens allerstørste fodboldstjerner som Zinedine Zidane, Michael Laudrup og nu Christiano Ronaldo. Besøger man klubbens museum, kan man få en guidet tur, som inkluderer panoramaudsigt ud over stadion, en tur i spillertunnellen og et kig på klubbens imponerende trofæskab. Har man mulighed for at se et opgør, kan det kun anbefales, da stemningen er noget helt specielt til klubbens hjemmebanekampe.

Bliver det for meget med de kongelige oplevelser, kan man i stedet vælge at udfordre sine indre handelsinstinkter på et af byens mange markeder. Specielt ’El Rastro-markedet’ er nævneværdigt. Det foregår hver søndag i Madrids historiske centrum og regnes for at være blandt Europas allerstørste udendørs markeder. Her er der næsten ingen grænser for, hvad man kan erhverve. Alt fra flotte malerier til gamle sølvmønter og lækre lokale grøntsager. Et oplagt sted at bruge et par timer af den sidste dag på en forlænget weekend.

Ikke langt fra ’El Rastro’ ligger Plaza Mayor, som er Madrids store samlingspunkt. Her kan man nyde, at de spanske temperaturer ligger et stykke over de danske og få en kold drik på en af stedets cafeer. Ofte vil man støde ind i et af de mange kulturelle arrangementer, der afholdes på pladsen. I gamle dage var det offentlige henrettelser og tyrefægtning, men i dag er arrangementerne af den mere rolige slags og inkluderer koncerter og gudstjenester.

En sidste ting, man ikke bør lade sig snyde for på en tur til Madrid, er et besøg på en af byens mange tapasbarer. Her kan man nyde et glas vin og specialiteter som pølse og ost fra Spaniens mange regioner. Stemningen er helt særlig, og samtidig kan man møde nogle af de lokale madrilenere.

Madrid er fuld af gode godbidder, både kulinariske og kulturelle. Bestil hoteller i Madrid nu!