Sådan har du ikke set Spanien

Siden Simon Spies i tidernes morgen introducerede danskerne til ferietypen charter, så har danskerne i stimevis valfartet til den iberiske halvø, hvor populære feriesteder som Barcelona, Mallorca og de kanariske øer er populære rejsemål.  Udover et fantastisk subtropisk klima, så byder Spanien på meget mere end Sangria og sandstrande, hvorfor landet også har en bred kulturel mangfoldighed. Her kommer nogle tips til, hvordan man forbereder sig bedst muligt inden turen går til den iberiske halvø.

Formålet med rejsen

Inden enhver rejse er det vigtigt, at lave en forventningsafstemning med de personer, der er tiltagende i rejsen. Hvis man ikke for lavet en forventningsafstemning, så er det risiko for, at man ikke for den ferie man ønskede sig og det kan ende med at man ikke får set nogle af de ting man gerne vil se imens man er afsted på ferien. Derfor kan det være favorabelt, at lave en prioritetsliste med de ting, man finder interessante og deler den med sine rejsemakkere. På den måde, sikres det at alles behov tilfredsstilles.  Det er muligt, at der ikke bliver konsensus mellem jer, men hvem siger, at man behøver at opleve det hele sammen, hvorfor man sagtens kan se en kunstudstilling eller katedral alene, hvis de andre ikke gider.

Praktiske foranstaltninger

Der er altid meget praktisk arbejde forbundet med en ferie, især hvis den skal blive god og man skal have det forventede udbytte. Her kan det eksempelvis være en god idé at få styr på sin rejseforsikring inden man sætter sig ombord på flyet. Hvis uheldet er ude på ferien, så kan det blive en dyr omgang, hvis man ikke har en rejseforsikring, da hospitalsregninger og i værste tilfælde hvis man skal fragtes hjem sagtens kan koste mange tusinde kroner.

De fleste danskere har en indboforsikring, hvori der også figurere en eller anden form for rejseforsikring, hvilket kan være en god ide at tjekke inden man køber en ny.

Derudover er det altid en god idé at sikre sig, at ens telefon er fuldt ud funktionel, da det vil være en skam, hvis pludselig stod af på ferien, især hvis der er billeder, billetter eller andre vigtige data på den.  Derfor kan det være favorabelt, at få den tjekket i en af de butikker som står for reparationer af iphone.

 

Anderledes destinationer

De fleste danskere er blevet rigtig glade for både Mallorca og storbyen Barcelona når ferien går til Spanien. Men den iberiske halvø gemmer på mange unikke skatte og byer der er mindst lige så interessante. En af disse er Bilbao, som er hovedstad i Pais Vasco eller som det hedder på dansk Baskerlandet.

Baskerlandet befinder sig i den nordlige del af Spanien, og bliver af mange spaniere kaldt det smukkeste område i Spanien i forhold til natur.  Et besøg til Bilbao vil udfordre dig både kulturelt og gastronomisk. Her er en levende kultur med stor respekt for historien. Baskerne er et stolt folkefærd og sætter pris på at hylde baskiske dyder.

I Bilbao er der kommet et nyt Guggenheim museum, som er kendetegnet ved en yderst speciel arkitektur. Efter turen er gået til det ikoniske museum, så vil det være relevant at prøve en baskisk specialitet hos en såkaldt Pintxos, som er tapasbar på baskisk. Her skal man være ordentligt klædt på og herrer er ofte iklædt klassisk tøj, som det hos Our Legacy.

En anden interessant og anderledes rejsedestination i Spanien er Pamplona, som er den største by regionen Navarra. Pamplona ligger kun 75 km fra den franske grænse og ikke langt fra Pyrenæerne.  Byen har et imponerende bycenter, hvor domkirken er et must see.

Dog valfarer de fleste til byen, som hovedsagelig er blevet kendt gennem Ernst Hemingways beskrivelse af San Fermin Festivalen, som er det årlige tyreløb gennem byen, hvilket kan være en berusende oplevelse for de fleste.  Ligesom i Bilbao er der mange små tapasbarer, hvor råvarerne er i stor fokus og der bliver ikke serveret særligt meget forarbejdet mad, i og med spaniere anser mad og sundhed, som en af de vigtigste ting i livet.