Skirejse – kør selv til Italien

Skirejse – kør selv til Italien

En kør-selv ferie er en fantastisk måde at opleve et nyt land på – især hvis du skal på skiferie. Der er mange grunde til at vælge denne form for ferie, men nogle af de største er blandt andet prisen, friheden og fleksibiliteten. Men hvilke forholdsregler skal du have, før du tager sydpå til bjergrige lande såsom Italien? Og hvordan skal du i det hele taget gøre? Her er en række gode råd, når du skal planlægge en skirejse til Italien, hvor du kører selv:

Overnatning eller i ét langt stræk?

Turen til Livigno og Canazei tager omkring 12-13 timer i bil alt efter forhold og pauser. Det kan derfor være en god idé at tage et hotel ophold undervejs, hvis du ikke er vant til lange ture bag rettet. Hvis du derimod har prøvet at køre lange ture før, så kan du godt begive dig ud i den lange kørsel – det er dog yderst vigtigt, at du husker at holde nogle passende pauser. Hvis I er en børnefamilie kan det anbefales, at der holdes et ophold på et hotel eller motel undervejs, da rastløsheden hurtigt kan melde sig på en lang tur.

Passage mellem Italien og Schweiz når du skal til Livigno

Hvis I vælger Livigno som destinationen for årets skiferie, så skal du være klar på, at der er flere måder at komme frem på. Området er nemlig meget bjergrigt, og det er kun muligt at komme fra Schweiz til Italien enten ved at tage biltoget gennem bjergene for omkring 35 euro, eller køre gennem bjergene frem til Livigno tunellen. Denne tunnel er ensrettet, og der er derfor periodevist lukket i den ene retning. Denne koster også et par euro, men er billigere end biltoget.

Info: Normalt er der åbent i begge retninger fra kl. 18:00-05:00 næste dag. Ellers er det typisk Livigno til Schweiz kl. 05:00-10:00 og fra Schweiz til Livigno kl. 11:00-18:00.

Gør bilen klar til skiferie i Italien

Inden rejsen er det som altid en god idé at få din bil gennem et servicetjek, hvor olie og dæktryk tjekkes. Husk desuden masser af sprinklervæske – om vinteren er der især meget sne og salt på vejene, så du får brug for det. Dæktrykket skal gerne være en smule over normalen, hvis I kører med stort læs, som f.eks. skiudstyr monteret i en tagboks på bilen. Husk at pakke bilen godt, så der ikke ligger løse ting rundt omkring, anvend gerne et bagagenet for en sikkerheds skyld ifølge Danski.

Hvis uheldet er ude skal I huske jeres forsikringskort til eksempelvis SOS International. Derudover er det vigtigt, at I husker refleksvest og advarselstrekant. I må ikke holde stille i nødsporet i blandt andet Tyskland og Italien, hvis I får motorstop eller er forulykkede – stil jer på den anden side af autoværnet, da I ellers risikerer en bøde.

Nogle steder i Østrig, Italien og Schweiz skal man påsætte snekeder ved pligt. Så husk kæderne når I skal køre i bjergene. Der er risiko for bøde ved manglende kæde!