Tjekliste til Bangkok must-see

En tur til Thailand bør altid inkludere et par dage i Bangkok. Og med flypriser til under kr. 5.000 retur, er det faktisk rimeligt overkommeligt, og blandt andet SAS har stort set dagligt fly til Bangkok – en fantastisk by med rigtig meget at byde på.

Der er selvfølgelig nattelivet, med Soi Cowboy som det mest kendte område, opkaldt efter den amerikaner, der åbnede den første bar i red-light distriktet tilbage i 70’erne, samt to andre ’gamle’ områder, Patpong og Nana Plaza. Og så er der de helt nye steder, hvor Khao San, RCA, Sukhumvit 11 and Thonglor i dag er de mest toneangivende i Bangkoks.

Men i Bangkok starter dagen tidligt – allerede kl. 5.30 står tusindvis af mennesker i Lumphini Park og dyrker tai chi. Rolige bevægelser, fred og åndelig mens tågen letter og afslører de smukkeste templer. Et, man bør se, er Wat Arun (daggrys templet), der med sine fantastiske spir troner højt over og lige ned til Chao Phraya floden.

Og hvis man virkelig vil have en fornemmelse af livet i Bangkok, er det floden Chao Phraya, man skal søge mod. Her bor folk i udslidte skure og træhuse og fragter sig selv og andre rundt i små både på de mange flodveje. Det er en så fuldstændig helt anden verden i området Thonburi, som bare skal opleves.

Det anderledes finder du også i Chinatown, hvor man får en førstehåndsoplevelse af, hvordan det kinesiske samfund har holdt fast i deres kultur, traditioner og egen identitet gennem flere århundreder. Det gamle marked har et ufatteligt udvalg af specialiteter fra det kuriøse til det ekstraordinære, og det er også i Chinatown, man finder Wat Traimit, den gyldne Buddhas tempel.

Når dine fødder er virkelig trætte af at gå, så giv dig selv den luksus at få en fodmassage gerne med en ’fish spa’, hvor de små fisk giver dig den blødeste hud. Massagesteder findes overalt, men især i turistområderne er der gode muligheder.

Den engelske indflydelse på Bangkok er også svær at komme uden om og kan nydes på the Oriental Hotel, hvor der serveres rigtig ’English afternoon tea’.

Og fik du alligevel ikke det hele med, så tag en cocktail på ’taget’ af byen. State Towers ’Sirocco’ eller Banyan Trees ’Vertigo and Moon bar’ har begge førsteparket til den mest fantastiske solnedgang over Bangkok, og er en god måde at afslutte besøget i storbyen, inden du rejser videre.