Av, min ryg – Få hjælp med akupunktur

Du kan selv være med til at forebygge fremtidige rygsmerter ved hjælp af træning, men er skaden først sket, har du tit og ofte brug for behandling nu og her, og træning kan virke uoverskueligt med smerterne. En af behandlingsformerne mod rygsmerterne er blandt andet akupunktur.

Fra graviditetssmerter til diskusprolaps

Uanset om dine rygsmerter stammer fra din graviditet, en tidligere arbejdsskade, en diskusprolaps eller noget helt fjerde, kan smerterne volde mange problemer både privat og på arbejdet. Hvis rygsmerter ikke behandles, kan de føre til smerter og skavanker andre steder i kroppen, da kroppens andre muskler ofte helt ubevidst vil forsøge at kompensere for smerterne.

Ikke alle føler sig klar til eller tryg ved at gennemgå medicinsk behandling eller en operation for deres rygproblemer, og heller ikke alle rygsmerter kan kureres ved hjælp af en operation. Døjer du fx som gravid med smerter i bækkenet eller en overbelastning af lænden? Eller er dine rygsmerter af kronisk karakter? Akupunktur har vist sig særlig nyttig til at lindre mange forskellige former for rygsmerter.

Rygsmerter kan være resultat af en medfødt skade, en tidligere arbejdsskade eller ulykke, eller det kan skyldes svag ryg, stillesiddende arbejde, hårdt fysisk arbejde osv.

Effektiv behandling med akupunktur

Akupunktur har vist sig at være særlig effektiv som behandlingsform over for specielt rygsmerter. Alene med akupunktur kan man ikke forhindre fremtidige rygsmerter, og det er derfor vigtigt, at du selv gør, hvad du kan for at forebygge, fx ved hjælp af træning, som styrker dine rygmuskler, coremuskulatur og mavemusklerne, som alt sammen har en stor indvirkning på ryggen.

Igennem nålene stimuleres kroppen til at gå ind og helbrede sig selv, og nålene går dermed ind og lindrer på smerterne ved at løsne spændingerne op. Kroppen har en evne til at kunne frigive morfinlignende stoffer, som har en effektiv smertelindrende effekt.

?

Hvis du har problemer med ryggen og har brug for behandling, er det en god idé at få en akupunktør til at se på ryggen og give vurdering af en eventuel behandling. I langt de fleste tilfælde vil akupunktur kunne hjælpe dig til et mindre smertefuldt liv. Der findes akupunktører i hele Danmark, og du har derfor mulighed for at få akupunktur i Aalborg, Odense, København, Skagen eller Maribo.