Berlin for børn

Storbyferie er nok ikke det første man tænker på, når man skal af sted med børnene. Men det kunne det sagtens være. For Berlin er nok den mest børnevenlige by i Europa, og her er alt for barnlige sjæle – store som små.

Det er her, du finder et kæmpe underjordisk Legoland,  Legoland Discovery Centre, på Potsdamer Platz med det utrolige Miniland, der viser stort set hele Berlin i miniformat. Gider man ikke bare kigge, er der også rig mulighed for at prøve egne bygge-evner af med de atter millioner og millioner af klodser til fri afbenyttelse.

Der er det ene museum efter det andet – mange af dem decideret for børn. MACHmitt Museum, hvor man må røre ved alle de udstillede ting. Spectrum, et helt igennem fantastisk eksperimentarium, der både underholder og giver ny lærdom. ’LOXX am Alex’ hvor man finder verdens største modeljernbane, der kan imponere både børn og voksne. Der er Babelsberg filmstudierne, man kan besøge, et sukkermuseum, et pølsemuseum, et dukketeatermuseum eller hvad med labyrintmuseet…

Og så er der dyr i Berlin. Hele to zoologiske haver kan byen byde på, hvor den mest kendte uden tvivl er Zoologischer Garten, der blev verdenskendt på grund af den lille isbjørneunge, Knut. Men selv om han ikke længere er der, er der så mange andre dyr at se på. Fra de store pandaer og gorillaer til fiskene i det store akvarium. Og kan man slet ikke få nok af fisk, er en tur til AquaDom og SEALIFE CENTRE et absolut must, hvor man kører med gennemsigtig elevator op gennem det 25 meter høje tårn og virkelig får set alle fiskene på helt tæt hold.

Listen over børneaktiviteter i Berlin er alenlang. Man kan lave bolcher på Berliner Bonbonmacherei, male sit eget te stel på ’Paint your style’, tage en tur op i tv-tårnet på en klar dag og se ud over hele Berlin. Der er sejlture på floderne, i byen med hestevogn eller åben turistbus, og så er der bordtennis i det fri på Helmholzplatz.

Men Berlin er stadig meget mere. Det er også bare ren afslapning og hygge for børnefamilien, hvis man ønsker det. Berlinerbydelen Prenzlauer Berg har et væld af legepladser og grønne områder, hvor man bare kan nyde det gode vejr. Er vejret rigtig godt, kan man tage sig en dukkert i Berlins søer og friluftsbade, og man skal ikke længere væk end til bydelen Treptow for at bade i floden Spree, hvor der sandstrand og liggestole på bredden.

Skal det virkelig være badeferie, kan man køre cirka 50 km syd for byen, hvor man finder Europas største vandland, ’Tropical Island’, med rutchebaner, der kører med helt op til 70 km/t.

Og det allerbedste er, at Berlin ikke er voldsomt dyrt at tage til, uanset om man vælger at køre selv eller flyve. Flyver man for eksempel med Norwegian, kan man på udvalgte afgange få endog meget billige flybilletter med direkte fly til Berlin uanset hvilken dansk lufthavn, man flyver fra.