Hårtab hos mænd er meget almindeligt

Hårtabet forekommer i de fleste tilfælde ved, at hår mængden bliver tyndere bestemte steder, og senere kan hårtabet blandt andet føre en påbegyndende måne.

Hvorfor bliver mænd skaldede?

Hårtab hos mænd forekommer, da hovedbunden er særligt følsom over for det mandlige hormone, testosteron. Hormonet får hårsækkene til at skrumpe, og bliver til sidst så små, at det umuliggør, at et nyt hår kan vokse ud af dem. Overfølsomheden overfor testosteron findes typisk kun i nogle områder af hovedbunden. Hårsækkene er stadig i live, og kan stimuleres til igen at producere hår, hvis man anvender koffein shampoo. Ved regelmæssig anvendelse af koffein shampooen forbliver hudbarrieren funktionsdygtig og dermed neutraliserer koffeinen den negative virkning af testosteron.

Symptomerne for hårtab begynder oftest ved tindingen, hvor hårene bliver udtyndet, og dermed får man høje tindinger. Samtidig bliver der færre hår på issen, som på sigt danner en bar plet en såkaldt måne. I nogle tilfælde flyder de høje tindinger og månen sammen, så der kun er behåring på siden af hovedet og i nakken. Måden du taber håret på går tit i arv, hvilket betyder, at du taber håret på samme måde som din far eller andre mænd i familien.

Hårtab kan være arveligt

Arveligt hårtab er den hyppigste form for hårtab. Arveligt hårtab, også kaldet fremskredent androgent hårtab, udspringer ved, at hårsækkene reducers, og hårgrænsen trækker sig bagover, samt håret tyndes på issen. De tidligste forandringer ved arveligt hårtab opstår efter puberteten, hvor der er påbegyndende høje tindinger. Du kan ligeledes behandle arveligt betinget hårtab med en koffein shampoo. Denne shampoo har en dobbelt effekt, og behandler ligeledes skælproblemer.

Desuden kan hårtab forekomme i forbindelse med stress, da stress frigør testosteron i et større omfang. Hvis dette er tilfældet, er det fordi, at kroppen sender advarselssignaler om, at du er stresset, og dermed skal tage den med ro. Derudover kan dine spise- og drikkevaner også have betydning for hårtabet. Hvis du lever usundt, og ikke får nok groft og grønt, kan der opstå problemer med hårtab, da der sker store udsving i blodsukkeret. De store udsving i blodsukkeret påvirker din hormonelle balance, og dermed kan det have en negativ påvirkning på hårtabet.

Hvis dit hårtab skyldes enten stress eller forkert kost er der stor sandsynlighed for, at hårene kommer tilbage, da der i et sådan tilfælde kun vil være tale om et midlertidigt hårtab. Læs mere om dette hos Alpecin.