Rensning af Sølv

?

Sådan renser du dit sølv på den billigste måde!

?

Er du den heldige ejer af sølvtøj, smykker af sølv eller andre genstande af sølv, så vil du nok gerne vide hvordan du renser det. Det skulle helst gerne beholde sin glans og ikke ende med at se beskidt ud, som sølv desværre har en tendens til at blive. Derfor får du her den ultimativ bedste måde at rense dit sølv og sølvtøj på.

?

Der findes to måder at løse problemet på. Den ene løsning er at købe sig fra det og få det renset andetsteds. Dette kunne være hos en såkaldt smykkerenser. På den måde er du sikker på at det bliver renset og at det ikke bliver beskadiget. Dette kan dog være en dyr løsning og det bringer os til den anden løsning, hvilket er at gøre det selv.

?

Der findes mange løsninger på nettet og nogle er bedre end andre. Denne løsning i skal til at læse gør dit sølvtøj og sølv skinnende rent og koster stort set intet, da mange af tingene findes i de fleste hjem.

?

Sådan renser du dit sølv på egen hånd:

?

Når du skal rense dit sølv på egen hånd er der en håndfuld ting du skal benytte dig af. Følg derfor listen og tjek at du har alt du skal bruge inden du går i gang.

?

  • Sølvpapir

  • Skål, ildfast fad eller lignende der kan tåle kogende vand.

  • Groft salt

?

Som det fremgår af listen, så er det utrolig simple ting der skal benyttes. Når du har fundet redskaberne frem, så er du klar til at gå i gang med at rense dit sølv.

?

  • Først skal du finde din skål, ildfaste fad eller hvad du nu har valgt frem. Herefter tager du en smule groft salt og ligger i bunden af din valgte genstand.

  • Når dette er gjort hælder du kogende vand over.

  • Nu har du skabt et rensende bad til dit sølv og sølvtøj. Læg derfor dit sølv eller sølvtøj ned i badet og lad det ligge i nogle minutter indtil det ser rent ud. Det er vigtigt at det ikke ligger for længe eller at der lægger for mange genstande i vandet, da det kan give misfarve eller et ringere resultat.

?

Dette er den bedste og billigste måde at rense dit sølv på. Det giver dig samtidig også muligheden for at rense dit sølv oftere og dermed ikke ende med få et beskidt sølvtøj eller sølvsmykker. Denne metode er bedst anvendeligt over for sølvtøj, dog kan man anvende samme metode til sølvsmykker.

?

Sølvsmykker kan dog også bliver renset ved hjælp af en tandbørste. Den vil gøre det lettere at ramme smykket der hvor det er beskidt. Fremgangemåden er at bruge varmt vand og mild sæbe og derefter gå i gang med at børste dine sølvsmykker.

?

Disse metoder benyttes når dit sølv er blevet beskidt, hvilket man helst vil undgå. Derfor er det vigtigt at gøre hvad man kan for at undgå at det bliver beskidt. Sølvtøj kan være svært at undgå, men smykker kan plejes på et forebyggende stadie.

?

Sådan passer du på dine sølvsmykker

?

Der er mange ting man kan gøre for at undgå at ens sølvsmykker bliver beskidte eller beskadiget. Først og fremmest skal man undgå at have det på konstant. Tag det derfor af når du sover, dyrker sport, bader eller generelt har med vand at gøre. Undgå ligeledes at have det på når du benytter dig af parfumer eller cremer, da det kan sætte sig på dit smykke og dermed beskadige det.

?

Sølv har let ved at blive beskidte og det har derfor ikke altid noget med kvaliteten at gøre. Det hænger simpelthen sammen med at man bruger det hele tiden. Det tager altså både i mod parfumer, cremer og sved, hvilket automatisk er med til at gøre det beskidt.

?

Derfor kan det være ideelt at rense det ofte med en pudseklud, så det konstant vedligeholdes og holder sin flotte glans. Hvis dette ikke er nok, så kan du benytte den førstnævnte metode med sølvpapir og salt og tilsidst afslutte med tandbørste-metoden.

?

Der findes også utallige produkter der kan hjælpe dig med at rense dine designsmykker. Det kan være specielle klude til sølvsmykker eller noget specielt spray der kan rense. Disse produkter kan findes helt ned til under 100 kr. Dette er dog ikke den billigste metode, men kan med fordel benyttes. Det afhænger nemlig meget af hvad smykket er lavet af. Derfor kan det være smart at tage til en guldsmed og forhøre sig om den bedste metode til netop dit sølvsmykke. Her kan du også få tjekket op på dit smykke og sikre dig at det er i sin originale stand.

?

Dette var altså en række af bud på hvordan du kan rense netop dit sølv. Læs me …