Skal du tage kørekort i Århus?

Verden har virkelig forandret sig på kørekortområdet. Min svigerfar fortalte mig engang at da han tog sit kørekort kostede det ham 300 kr. Han er nu tæt på de 70 år. Da jeg tog mit kørekort i 2006 kostede det lige i omegnen af 10.000 kr. Det er muligvis lidt dyrere i dag. Min kusine kunne ikke finde ud af at tage kørekort. Hun dumpede teori og køreprøve gang på gang. Det kostede (hendes mor og far) 17.000kr. 

Millenierne, eller hvad det er man kalder de unge mennesker i dag, lever muligvis i en ganske anden verden. Der er langt større interesse i det digitale sociale liv, mærketøj og fede gadgets (jeg har en 18 årig lillesøster – I should know). Da jeg var teenager var Facebook på vej og jeg lavede profil ca. et år efter jeg tog kørekort. Inden da boede jeg hos mine forældre på landet – et kedeligt sted i Danmark. Jeg bestod både teoriprøve og køreprøve i første hug. Det gjorde jeg bl.a. fordi min far lærte mig at køre bil da jeg var 10 år – ligesom hans far havde lært ham det samme. Da jeg tog mit kørekort brugte jeg ikke alle timerne, men prisen var fast. Jeg betalte, men min kørelærer ‘vurderede mig klar’ til køreprøve tidligere end forventet og dermed kunne jeg gå op og jeg bestod. Et kørekort bør aldrig koste mere end en Macbook Pro. Det kræver dog at du laver dit hjemmearbejde. Her kommer 5 gode råd til dig der skal tage kørekort og gerne vil spare penge:

1) Øv dig på parkeringspladsen. Tag far, mor eller en onkel ved hånden og lad dem lære dig at køre bil et sikkert menneskefrit sted. At tage kørekort er mest af alt ‘learning by doing’ så der er ikke andet for end at øve, øve øve.

2) Terp inden teoriprøven. Hvis du vil bestå i første hug, så er der intet andet for end at øve den ganske nat op til. Jeg er sådan en der trækker tiden så lang tid jeg kan inden deadline og derfor tog det mig kun en enkelt nat. Du kender dig selv – gør det der skal til.

3) Gennemsku’ hvad det er de vil have. Dette er måske lidt uetisk, men come on. Lad os være ærlige her. At tage kørekort er en form for show for galleriet. Så spil med og vær’ den person de ønsker at sende igennem. Ligeledes med teoriprøven. Du kan næsten læse mellem linjerne hvad det rigtige svar er.

4) Det er okay at være usikker. Uanset hvad så er du ikke en færdig kørekortindehaver når du er har bestået. Du er helt grøn og ny. Måske er du ligefrem bange når du kører rundt derude alene. Det var jeg. Jeg var hunderæd for motorvejen og det tog nogle måneder før min far opsnappede min usikkerhed og pressede mig ud på en lang tur tværs over Danmark så jeg kunne finde tryghed på de store veje. Dette bør din kørelære søge at klare, så vælg derfor en rar en. Jeg kan anbefalde dig Michael fra 5Gear hvis du vil tage kørekort Århus. Han er kanon. 

5) Lyt til de kloge. Står du og skal tage kørekort så lad det være en tommelfingerregel at elitebilisterne i dit liv (mor, far, onkel, søster eller en kammerat der har haft kørekort længe) er eksperter og du er elev. Lyt og lær af dem – Det ene råd du ikke vidste at du manglede kan være forskellen mellem at bestå og dumpe prøverne.

Jeg vil ønske dig held og lykke med dit kørekort! Jeg håber du kan bruge mine inputs.