Jakker til kvinder – hvilken type foretrækker du?

I denne artikel får du et overblik over nogle af de mange forskellige typer jakker til kvinder, som også fortæller noget om deres ejermand.

Tidløse jakker

Til de tidløse jakker hører f.eks. klassikere som læderjakken og cowboyjakken. Den slags jakker til kvinder går aldrig af mode, selv om detaljerne i moden naturligvis kan skifte. Jo mere enkel jakken er, desto længere vil du kunne bruge den. Mens moden kan diktere kort eller lang, mange eller få lynlåse, knapper eller detaljer, er de tidløse jakker til kvinder som regel hverken helt stumpe eller lange.

Kvinden, der foretrækker denne type jakke, er ofte – som læder- eller cowboyjakken selv – tidløs. Selv hvis hun ikke længere er en vårhare, føler hun sig ung, men alligevel så moden, at hun godt ved, hvad hun vil have. Og hun vil altså have en jakke, hun også kan bruge næste sæson.

Figursyede og feminine jakker

Jakker, der fremhæver kvindens figur, er altid eftertragtede. Det kan eksempelvis være trenchcoaten eller blazerjakken, som understreger de kvindelige former ved hjælp af et bælte og en syning eller forstærkning i taljen.

Kvinder der går i figursyede jakker går op i deres udseende og deres stil. De elsker fest og ballade, og de er altid parat til at træde ind i en rolle, hvad enten det drejer sig om at være diva på et dansegulv eller succesfuld businesskvinde.

Sporty jakker til kvinder

De sporty jakker til kvinder dækker over jakker som f.eks. anorakker, jakker med en fast eller aftagelig hætte samt vind- og vejrbestandige jakker til kvinder, eksempelvis vind-, regn- og sejlerjakker.

De sporty jakker omfatter også såkaldt ”tekniske jakker”, som i ét og alt er designet til deres specifikke formål, f.eks. skisport, klatring eller vandsport.

Når det gælder de sporty tøj til kvinder, lægges vægt på funktion og komfort. Farverne er ofte afdæmpede, og stofvalget er praktisk, ofte åndbart og vandafvisende. Endelig er jakkerne som regel monteret med praktiske lommer. De sporty jakker er som skabt til et aktivt liv: til at gå tur med hunden i skoven eller til at sejle en tur på fjorden med blæst i håret.

Kvinden, der foretrækker denne type jakker, er sporty, stabil og nede på jorden. Hun nyder livet med venner og familie, og selv om hendes jakke koster kassen, er hun ikke synderligt materielt indstillet. Hvis hun endelig har højtragende drømme, så handler de som regel om at bestige Mount Everest. Jakken til det har hun allerede.