Farlig medicin udleveres af Tjele

Behandlingscenter Tjele bryder reglerne

Behandlingscenter Tjele, et afvænningssted for personer med alkoholmisbrug, udsættes for kritik. Angiveligt har de benyttet sig af medicinen Klopoxid, der ellers kun må ordineres gennem en læge.

Share

Behandlingscenter Tjele har brugt reglerne, da de har ordineret medicinen Klopoxid uden en lægelig undersøgelse af patienterne. Arkivfoto.

Boliga
Nyeste boliger til salg i Viborg


Viborg
kr. 1.285.000


Viborg
kr. 3.275.000


Viborg
kr. 2.385.000


Se flere boliger i samarbejde med

Prøv avisen

Prøv Viborg Stifts Folkeblad
i en måned for 79 kr.

Af Andreas Søndergaard, [email protected]
Mandag den 30. juli 2012, 10:34

Tjele

Afrusningsmedicinen Klopoxid er et velegnet stof til at behandle abstinenser efter alkoholmisbrug, men med mulige bivirkninger som tilvænning, psykisk og fysisk afhængighed, muskelsvaghed, impotens og i mere sjældne tilfælde eksempelvis akutte leverskader og andre sygdomme må medicinen kun ordineres af en læge. Og det bliver den ikke, når patienterne på Behandlingscenter Tjele modtager Klopoxiden. Det fortalte TV2 Nyhederne i aftes.

Angiveligt benytter de ansatte på stedet sig af et pointsystem, som så afgør om patienterne skal modtage Klopoxid eller ikke. Det kan være faktorer som mængden af sved, angst eller rystelser, der giver point og i sidste ende adgang til medicinen.

Farligt for patienterne

Ifølge Sundhedsstyrelsen er den praksis farlig for patienterne. Det skal nemlig være en læge, der undersøger patienterne og ordinerer medicinen til stedets patienter – og det er der ikke.

»Der er tale om potente afhængighedsskabende lægemidler og det er vigtigt, at det er en læge, der tager stilling til det. I værste fald kan det medføre akut hospitalsindlæggelse og dødsfald, hvis man ikke følger reglerne,« sagde tilsynschef Anne Mette Dons fra Sundhedsstyrelsen til TV2 Nyhederne i aftes.

Det har ikke været muligt for folkebladet her til morgen at få en kommentar fra fra behandlingscenteret, som er et af landets største, men Knud Brinkøv, den virksomhedsansvarlige læge på stedet, sagde i nyhedsindslaget i går, at Behandlingscenter Tjele kan blive nødt til at lave om på deres procedure. Samtidigt henviste han til, at en behandling på stedet kan blive en dyrere oplevelse for patienterne fremover, såfremt disse skal tilses af en læge før de får sin medicin.